Afbeelding
Dick Bosch
Video

Startende bandjes, theateracts en zeepkistenrace op Fortes Festival

3 juni 2023 om 15:32 Evenementen

GORINCHEM De hele maand juni bruist de binnenstad vooral in de buitenlucht van de kunst. Maar iktoon komt ook naar je toe. Ook het Fortes College doet hieraan mee. Fortes Festival geeft getalenteerde jongeren van diverse middelbare scholen uit Nederland een podium. Ook laten studenten van verschillende kunstopleidingen hun talent zien.

door Dries de Swart

Vrijdag en zaterdag was er op een bruisend festivalterrein veel te zien en te beleven. Er kon geluisterd worden naar startende bands en DJ’s. In de theaterwagens pakten cabaretiers de kans voor een try-out van hun programma en werden diverse theateracts uitgevoerd, maar ook singer-songwriters hadden hier een mooie plek. Daarnaast kon je luisteren naar diverse jonge schrijvers die hun verhalen deelden. Opleidingen als de Koningstheateracademie en de Havo voor Muziek en Dans (HMD Rotterdam) werkten hieraan graag mee om te laten zien dat je je vanuit passie verder kunt ontwikkelen.

ZEEPKIST

Op het terrein draaide ook een reuzenrad. Die draaide overuren om de lange rijen weg te werken. Er was een baan aangelegd waar vrijdagmiddag een zeepkistenrace werd gehouden. Verschillende scholen hadden hier een bijzondere zeepkist voor ontworpen.

Opnieuw was de klimwand er langs een van de muren van het Fortes College: een grote uitdaging voor hen die geen last hebben van hoogtevrees. Jongerencentrum The Mall had een skatebaan uitgezet en ook deze was erg in trek.

Lokale en regionale ondernemers zorgden voor de zoete en hartige omlijsting in de vorm van foodtrucks. 

Bekijk hieronder een video van het Fortes Festival.

Luieren in de zon.
Afbeelding
Geen hoogtevrees
Fortes Festival
Aanstormend talent.
In het reuzenrad.
Het reuzenrad steekt er bovenuit.
Afbeelding
Overzicht.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie