Het busjesveld tijdens het HIppiefesitval
Het busjesveld tijdens het HIppiefesitval Hippiefestival

Gorcums 15de Hippiefestival wil iedereen laten swingen

4 juni 2023 om 17:43 Evenementen

GORINCHEM In het eerste (hele) weekend van juli op 7, 8 en 9 juli wordt Buiten de Waterpoort het vijftiende HIppiefestival gehouden.  Op vrijdag gaat het los met fantastische blues van Little Hat, en Stripped Stones, ze spelen het dak van de tent af. Zaterdag is de markt om een uur of 11 al open en speelt ‘s avonds de Woodstock Tribute Band. Ook zondag brengt het HIppiefestival een scala aan muziekstijlen.

Op de markt staan zaterdag prachtige kraampjes met hippiekleding en hippiespulletjes en is er van alles te doen. Hippies heb je in alle leeftijden. De kids kunnen zich laten schminken, drummen in de drumbus en een glittertattoo laten zetten. Voor de grotere hippies is er weer auralezen, handlezen, massage maar ook kunst van lokale kunstenaars. En natuurlijk prachtige oude hippiecampers om te bewonderen. Het podium wordt gevuld met mooie muziek uit de hippietijd. Ze hebben onder meer een ode aan Carole King door Lucia, en John Lennonliedjes door hippie troubadour Romke. 

Dansfeest

Who´s next!? speelt een The Who-set. Zeer verrassende dingen staan te gebeuren op de zaterdagmiddag… om te weten wat moet je er bij zijn! Het buitenprogramma wordt op het veld afgesloten met een veld jam. Daar mag iedereen dus een mooie draai aan geven. Zaterdagavond speelt in de tent de Woodstock Tribute Band! Zij zijn geen onbekende bij ons en spelen alle liedjes uit de hippietijd die je graag wilt horen. Dat belooft weer een heerlijk dansfeest!

Busjesveld

Zondag begint het muziekprogramma vanaf elf uur met een bijzonder mooie zangeres, Mary-Ann die Melanie liedjes ten gehore brengt. Een van de mooie koren uit de stad, The Evergreens, zingt en er is een ode aan de onlangs overleden David Crosby. Verder staan jonge Gorcumse muzikanten en ook oudere veteranen met Haagse beatmuziek op het podium. Een vette set door Pano van Roseel en co, en afsluitende band is de JATband die muziek van de hippieladies brengt. Dj alkmaarten, gangmaker van het busjesveld, is dit festival de dj voor tussen de bands door én het laatste uur van het festival waarin hij iedereen laat swingen. 

Geluk

Het belooft weer een pracht editie te worden, zo laat Yvonne van de Oever van de organisatie weten. Be sure to wear a flower in your hair. Freedom lovers is wat zij zijn. Ze maken muziek of zijn op andere manieren creatief. Ze zien het mooie en goede in ieder mens. Het geluk is altijd te vinden van binnen. De vrijheid om iets te maken uit niets, gewoon wat bedenken met de intentie de wereld wat mooier te maken. Al is het, je buur bij de hand pakken en samen dansen met blote voeten in het gras. Of gewoon een goed gesprek. Hart tot hart contact.

Ron Krop tijdens het HIppiefestival
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie