Volle zalen tijdens de vorige editie van het  IFFG.
Volle zalen tijdens de vorige editie van het IFFG. Fotografen IFFG

Vue bioscoop Gorinchem mogelijk voor de zomer open, IFFG uitgesteld tot september

26 januari 2024 om 16:52 Film

GORINCHEM Carlijn van der Valk van het Van der Valk Hotel Gorinchem weet nog altijd niet wanneer de Vue bioscoop open gaat. Wel laat ze weten er alles aan te doen om de bioscoop snel te openen, liefst voor de zomer. Dat is in elk geval te laat voor het IFFG filmfestival in april, wegens gebrek aan een alternatieve locatie is het uitgesteld tot september.

D66 raadslid Ilhan Tekir deed donderdagavond navraag naar de locatie voor het IFFG festival in 2024, hij wil graag voorkomen dat het IFFG dit jaar een soort ‘light’ versie wordt, wegens gebrek aan een goede locatie. Een maand geleden liet Anika van der Kevie weten dat ondanks afspraken het filmfestival niet in de Vue bioscoop zalen in het Van der Valk Hotel kon worden gehouden. Een stevige domper om dat de programmering al in een vergevorderd stadium was. Toen was nog hoop om een alternatieve locatie te vinden, ze voerde ook overleg met de gemeente. Tekir vroeg tijdens het vragen uurtje of het overleg leidde tot een passende oplossing. Wethouder Fatih Polatli liet al weten dat geen alternatieve oplossingen zijn gevonden en het festival uitgesteld is tot september. Dit wordt bevestigd door Anika van der Kevie. Vorig jaar werd het festival nog gehouden in de Nieuwe Doelen, maar deze blijft op slot tot na de verbouwing. 

In de Vue bioscoop aan de Appledijk in Gorinchem draaide vorig jaar op 6 januari de laatste film. Toen was nog hoop op een snelle opening van de bioscoopzalen in het nieuwe Van der Valk Hotel. Carlijn van der Valk laat nu weten dat er nog geen nieuwe informatie is over de openingsdatum. ,,Zowel wijzelf als onze partner, Vue, doen er alles aan om de bioscoop zo snel mogelijk te openen, echter kunnen wij op dit moment geen harde datum noemen. Op dit moment gaan we ervan uit dat wij samen met Vue de Bioscoop voor de zomer kunnen openen”, zo schrijft ze in een mail aan de redactie van Stad Gorinchem.

advertentie
advertentie