Afbeelding
foto: GP-buro

Speuren naar vondsten tijdens Archeologiedagen

Historie

GORINCHEM Normaal gesproken is het archeologiedepot alleen te bezoeken op afspraak, maar tijdens de Nationale Archeologiedagen (vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober) werd het archeologiedepot gedurende drie middagen opengesteld voor publiek.

In het archeologiedepot van de gemeente Gorinchem worden vondsten, die tijdens archeologisch onderzoek binnen de gemeentegrenzen worden aangetroffen, beheerd. Het depot bevat een grote collectie, variërend van middeleeuws aardewerk tot vondsten uit een 20e eeuwse grachtvulling. Ook alle documentatie van opgravingen, zoals tekeningen en fotomateriaal, wordt in het depot bewaard. Tijdens de Nationale Archeologiedagen waren onder andere een aantal eind 17e eeuwse wandtegels te zien, welke recentelijk zijn verkregen uit een pand aan de Langendijk in Gorinchem.

Kinderen (8-12 jaar) konden zelf naar vondsten speuren met behulp van een metaaldetector of opdrachten uitvoeren tijdens een speurroute. Daarnaast konden (jongere) kinderen zelf een tegeltje versieren met een porseleinstift. Op zaterdag- en zondagmiddag konden belangstellenden hun vondsten laten beoordelen tijdens het vondstenspreekuur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie