Afbeelding
Bibliotheek AanZet

Collectie John Stoop & Barry van Baalen over De Vries Robbé te zien in bieb

Historie

GORINCHEM John Stoop & Barry van Baalen verzamelen alles wat los en vast zit rondom De Vries Robbé & Co. N.V., een Nederlands staalconstructiebedrijf dat bestaan heeft van 1881 tot en met 1976 en zijn hoofdvestiging had in Gorinchem. 

Op diverse plekken in het land zijn nog sporen van het concern te vinden. Denk aan staalskeletten, stalen ramen, bruggen en meer. Het belang voor de stad Gorinchem wordt ook uitgedragen door Stichting Behoud Erfgoed de Vries Robbé, die al een aantal iconische gebouwen in Gorinchem wist te redden.

DE PASSIE VAN... Veel van de aanwezige materialen zijn gedoneerd door voormalig werknemers van De Vries Robbé. De komende maand is een kleine greep uit de collectie te zien in een bomvolle ‘De passie van…-vitrine’ bij de Bibliotheek AanZet, waaronder onder meer: een helm, rode werkhandschoenen van de heer Kuijntjes, een metalen liniaal gebruikt door de heer van Kesteren, promotiesleutel Erres Radiatoren, tabellenboek voor het gebruik van staal, een maandblad uit 1969 en veel historisch beeldmateriaal.

De QR-code naast de vitrine verwijst naar een website van Barry van Baalen, waar nog veel meer informatie over het voormalig staalconcern te vinden is. De collectie is nog tot eind februari te bezichtigen in de bibliotheek.

Afbeelding
advertentie