Veldslag op Slot Loevestein
Veldslag op Slot Loevestein Renny de Graaff

Lezing Water en erfgoed op Slot Loevestein

Historie

REGIO De tweede lezing in de waterreeks van Slot Loevestein is zondag 15 mei om 14.30 uur. Jelmer Krom, communicatiespecialist bij Waterschap Rivierenland, vertelt over water en erfgoed. Welke rol speelt erfgoed bij de wateruitdagingen van vandaag en morgen? En wat voor mooi watererfgoed kunnen we vinden in Nederland? De lezing is inbegrepen bij je museumbezoek.

Nederland is verbonden met water en dat is altijd zo geweest. We kunnen veel leren van hoe men in het verleden omging met water. In 2022 organiseert Slot Loevestein, passend bij de tentoonstelling “Denkend aan water” een lezingenreeks met het thema water. Acht lezingen worden verspreid over het jaar gegeven met in elke maand een college over een relevant onderwerp uit de geschiedenis van Loevestein of een actualiteit die daaraan raakt.

Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, maar er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig. Abonnementen en museumkaarten zijn geldig. Een museumticket koop je online of aan de kassa.

Op zondag 12 juni is de derde lezing in de waterreeks, waarin Haro van Galen vertelt over de architectonische bouw in en om Loevestein. Haro is lid van de archeologische Werkgroep Loevesteyn en heeft jarenlang archeologisch en bouwhistorisch onderzoek gedaan in de vesting en in en rond het kasteel. Wat vertelt dit onderzoek over de relatie van Loevestein met water?

Meld je snel aan via: https://www.slotloevestein.nl/agenda/lezing-water-en-erfgoed/

Slot Loevestein
Waterstanden in de poort van Slot Loevestein
advertentie