Kinderen op Slot Loevestein
Kinderen op Slot Loevestein Billy-Jo Krul

De Schotse ontdekking in het Pinksterweekend op Slot Loevestein

25 mei 2023 om 18:52 Historie

REGIO Dit Pinksterweekend vertellen de museumgidsen over de Schotse ontdekking op Loevestein. In de jaren 80 van de vorige eeuw werd er pleisterwerk in een ruimte van de Commandeurswoning gestript, en vanachter het behang kwam een Schotse muurschildering tevoorschijn. 

Wat is er te zien? En waarom is dat zo uniek en bijzonder? Waarom zaten er überhaupt Schotten gelegerd op Loevestein? En hoe kunnen we hun aanwezigheid vandaag de dag nog merken op en rond het kasteel?  Kom alles te weten over de Schotse ontdekking dit weekend. Om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur worden verhalen verteld, afwisselend over de schotten en het ontsnappingsverhaal van Hugo de Groot.

En er is meer. In het Pinksterweekend is er weer van alles te doen op Slot Loevestein. Ga op avontuur en leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en laat de vesting onder water lopen met het waterspel. Of luister je liever naar één van de vele verhalen uit de geschiedenis van het stoere slot? Kun je niet kiezen? Dat hoeft ook niet. Rust even uit in de Taveerne met wat lekkers en vervolg je tocht door de muurtrappen van het kasteel, op zoek naar de kist van Hugo de Groot. Nog steeds energie over? Leef je uit op het klimparcours.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie