De winnende quote van Sarina Albers
De winnende quote van Sarina Albers @vanthartjes

Sarina Alberts uit Gorinchem wint AMAI Award 2024 voor beste quote van Instagram

2 april 2024 om 13:20 Kunst

GORINCHEM Dit weekend zijn de winnaars van de AMAI Awards 2024 bekendgemaakt. De winnaar van de beste quote op Instagram van 2023 is Sarina Alberts uit Gorinchem, via haar account @vanthartjes.

Op 30 maart vond de uitreiking van de AMAI Awards 2024 plaats tijdens de Avond van de AMAI in het Parktheater in Eindhoven. De AMAI is de jaarlijkse verkiezing van het beste Nederlandstalige gedicht, de beste Nederlandstalige quote, het beste Nederlandstalige spoken word en het favoriete account van een Nederlandstalige dichter/quoter op Instagram in het afgelopen jaar. De winnaars worden zowel door het publiek als door een vakjury gekozen. 

De vakjury, bestaande uit Vrouwkje Tuinman (voorzitter), René Oskam, Joost Oomen, Iris Penning, Erik Jan Harmens, Jasmijn Lobik en Yke Schotanus heeft de volgende winnaars gekozen uit een longlist van 100 gedichten en 50 quotes, die was samengesteld uit ruim 2.400 inzendingen:

Juryprijs beste gedicht: @gedichtenvanrosalie (Rosalie Vogelaar)

Juryprijs beste quote: @vanthartjes (Sarina Alberts)

Het publiek koos uit dezelfde longlist, waarop gestemd kon worden van 28 januari tot en met 25 februari, de volgende winnaars:

Publieksprijs beste gedicht: @almightymeerkatt (Timon K. Hooftman)

Publieksprijs beste quote: @zielspraak (Ivy Pelkmans)

Publieksprijs favoriete account op Instagram: @meneermens (Bowy Schouten)

Voor de categorie spoken word bestond de vakjury uit: Kelly Verdonk (voorzitter), Justin Samgar de Verteller, Lev AvitanGershwin Bonevacia en Yke Schotanus. Uit de longlist van 25 spoken words kozen zij @meestalwel (Mees van Rijswijk) als winnaar. Het publiek koos in deze categorie voor @zoestadsdichtervanleiden (Zoë van de Kerkhof). 

De winnende gedichten, spoken words en quotes, alsmede de juryrapporten, zijn te bekijken op www.amaiaward.nl of via @amai_award op Instagram. De winnaars hebben een AMAI award ontvangen en een speciaal prijzenpakket van sponsor Uitgeverij Palmslag.

AMAI staat voor Alle Monden Award Instagram en is een initiatief van Stichting AMAI en het inspiratiecollectief @allemonden. De verkiezing is in het leven geroepen om de vele online dichters en quoters op Instagram onder de aandacht te brengen van een nog groter publiek en Instapoëzie in al haar facetten de erkenning te geven die het verdient. 

Het winnende gedicht van Rosalie Vogelaar
advertentie
advertentie