Afbeelding
Memory Brick

Op zoek naar de bonus brick

14 januari 2020 om 12:43 Kunst

GORINCHEM Terwijl een groot deel van Nederland druk op zoek is naar de mol van het populaire televisieprogramma Wie is de mol, is er in Gorinchem een heel andere zoektocht gaande: de zoektocht naar de bonus memorybrick die ergens in Gorinchem te vinden zou moeten zijn.

In de zomer van 2019 kondigde 'mister' Memory brick aan dat de veertigste Memory Brick die hij in Gorinchem had verstopt ook meteen de laatste Memory Brick zou zijn. Er zouden geen nieuwe Memory Bricks meer worden toegevoegd aan de bonte verzameling 'stenen' die kriskras door Gorinchem zijn terug te vinden. Echter aan het einde van het jaar 2019 was daar plots een aangename verrassing voor de veel fans van de bijzondere stenen. Omdat de facebookpagina Memory Brick 1000 volgers heeft, werd er een bonus Brick gepresenteerd. Natuurlijk is de locatie van deze steen nog in allerlei mysterieuze vaagheden gehuld en dat leidt weer tot flink wat 'bricktalk' op social media: waar is de bonus Memory Brick?

In 3 jaar tijd zijn er 40 verschillende Memory Bricks gegoten en geplaatst in de Gorcumse binnenstad. Dat wil zeggen 86 liter transparante epoxyhars, 142 kilo snelbeton, 5.70 meter gipsprofiel. De straten van Gorinchem worden sinds 2017 opgefleurd met glazen klinkers met daarin herinneringen aan vroeger of verwijzingen. Zo ligt er voor de postzegelwinkel aan de Langendijk een glazen straatklinker met daarin enkele postzegels. Het street-artproject werd met veel enthousiasme ontvangen en nog steeds zijn er mensen dagelijks bezig met het speuren naar Memory Bricks.

Kort na het verschijnen van de eerste Memory Bricks kwam er ook een facebookpagina die in zijn geheel gewijd is aan deze bijzondere stenen. Op deze pagina deelt de kunstenaar hints die moeten leiden naar nieuwe Memory Bricks. Zoals nu bij de Bonus Brick ook weer het geval is.

advertentie
advertentie