Afbeelding
Gorcums Museum

'We gaan onze krachten bundelen'

11 maart 2020 om 14:15 Kunst

GORINCHEM Iets later dan gepland opent het Gorcums Museum niet op dinsdag 10 maart, maar donderdag 12 maart haar deuren weer voor het publiek. Hoewel er daags voor de heropening (De Stad Gorinchem bracht vrijdag 6 maart een bezoek aan het museum, red.) nog ontzettend veel werk verzet moet worden, is projectleider Allow Frings niet bang dat de heropening nog verder vooruit geschoven moet worden. ,,Misschien dat er hier en daar nog wat puntjes op de i gezet moeten worden, maar donderdag gaan we hoe dan ook open. Dan wordt namelijk ook de scholierententoonstelling van de Gorcum Art & Design Week geopend."

Bezoekers van het Gorcums Museum stappen vanaf donderdag een geheel vernieuwde entree binnen. De balie is van de rechterkant naar linkerkant van de entree verhuisd en in de voormalige VVV-ruimte komt de Kunstuitleen. Door de verbouwing gaan het Gorcums Museum en museumcafé 't Oude Stadthuys elkaar in uitstraling en concept versterken.Er komt een ruime garderobe voor de bezoekers van het museum en ook een museumwinkel ontbreekt niet aan het geheel.

Na het collegebesluit in 2017 om de begane grond van het Gorcums Museum te verbouwen, is een projectgroep samengesteld om te komen tot een definitief ontwerp. Het ontwerp voorziet in verplaatsing van de kunstuitleen naar de begane grond en er wordt meer ruimte gecreëerd voor de culturele programmering. Martijn Bakker van 't Oude Stadthuys: ,,We hebben een goede basis gelegd voor een constructieve en duurzame samenwerking tussen het museumcafé en het museum." Jack van Mildert van het Gorcums Museum vult aan: ,,We zijn blij dat er een duidelijke en herkenbare verbinding komt tussen het museum en het museumcafé. Ook gaan we inhoudelijk zoveel mogelijk onze krachten bundelen om tot gemeenschappelijke concepten te komen."

Na 25 jaar waren het Gorcums Museum en de Artoteek Gorinchem wel toe aan een facelift en die krijgt nu in hoog tempo gestalte. Museumcafé Het Oude Stadthuys heeft die metamorfose enkele weken geleden al ondergaan.

MEER LEZEN? Lees hier wat projectleider Allow Frings vertelt over de verbouwing en welke wensen er nog blijven voor de toekomst. 

advertentie
advertentie