a.sahin@gorinchem.nlMuseumconservator Lisette Colijn en Dick van Zanten, wethouder Cultuur, ontvangen van oud-conservator Rob Kreszner het boek Gorcums Museum 2013-2020, een impressie
a.sahin@gorinchem.nlMuseumconservator Lisette Colijn en Dick van Zanten, wethouder Cultuur, ontvangen van oud-conservator Rob Kreszner het boek Gorcums Museum 2013-2020, een impressie Gemeente Gorinchem

Boek Rob Kreszner biedt impressie van het Gorcums Museum 2013-2020

22 februari 2021 om 20:09 Kunst

GORINCHEM Wethouder Dick van Zanten en kersverse museumconservator Lisette Colijn hebben in het Gorcums Museum van oud-conservator Rob Kreszner een kleurrijk boek in ontvangst mogen nemen: Gorcums Museum 2013-2020, een impressie. 

Aanleiding voor het maken van deze publicatie is allereerst het 25 jarig-jubileum van het museum op de huidige locatie, het voormalige stadhuis van Gorinchem. Ten tweede wil Rob Kreszner, na ruim 38 jaar als conservator aan het Gorcums Museum verbonden te zijn geweest, met het boek alsnog iets aan de stad teruggeven. De coronacrisis zette het afgelopen jaar een streep door alle voorgenomen feestelijkheden. De gebruikelijke expositieopeningen, de jaarlijkse open dag, workshops en talloze andere activiteiten gingen niet door. Bovendien viel het afscheid van de conservator in het water. Het boek biedt, met een terugblik op de afgelopen jaren, een mooie manier om een aantal mijlpalen van het museum te vieren.

VERHAAL GORCUMS MUSEUM COMPLEET In 2013 verscheen in de Historische Reeks van de Historische Vereniging Oud Gorcum de uitgave ‘100 jaar Gorcums Museum, een impressie’. Met het boek van Rob Kreszner passeert een aantal gebeurtenissen vanaf 2013 op een luchtige manier de revue. Hierdoor is het complete verhaal van het museum tot 2020 opgetekend. Medewerkers en vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leverden aan het succes van het Gorcums Museum komen in deze uitgave aan het woord. De wethouder toonde zich blij verrast door het rijk geïllustreerde boek: ,,Heel bijzonder om op deze manier terug te zien en lezen wat er allemaal is georganiseerd en wie daarbij betrokken waren”.

REALISATIE BOEK De Stichting Vrienden van het Gorcums Museum heeft geholpen bij de realisatie van het boek. Doordat deze stichting in 2013 is opgericht, identificeert zij zich met de periode die in het boek is beschreven. Het boek omvat een prachtige collectie foto’s, die met name te danken zijn aan huisfotograaf Dick Bosch. Dankzij de vormgeving van Studio Frederik de Wal uit Schelluinen biedt het boek zowel in beeld als in tekst een mooi overzicht.

Vrienden en vrijwilligers van het museum krijgen het boek gratis toegestuurd. Anderen kunnen het boek tegen betaling van € 10,- bemachtigen door een mailtje te sturen naar a.sahin@gorinchem.nl. Het boek wordt dan, vergezeld van een nota, toegestuurd.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie