Piet in actie met kettingzaag
Piet in actie met kettingzaag Piet Versteeg

Beeldend kunstenaar Piet Versteeg actief op Liniepadfestival en Altena in Beeld

5 september 2021 om 08:02 Kunst

SLEEUWIJK De 68-jarige beeldend kunstenaar Piet Versteeg uit Hank is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Op zoek naar projecten die hem veel positieve energie geven. In de week van 11 tot en met 19 september neemt hij actief deel aan het Liniepadfestival, met als thema ‘Ode aan het Landschap’. In het weekend van 18 en 19 september doet hij dat bij het evenement ‘Altena in Beeld’ dat wordt georganiseerd door KunstinAltena.

Het eerste weekend van het Liniepadfestival, op 11 en 12 september, valt samen met de Open Monumentendag. In dit weekend zal Piet Versteeg zijn ervaringen in het werken met hout laten zien bij het opstellen van een uitdagend en grootschalig waterproject op de Zevenbansche Boezem in Sleeuwijk. Het project komt in het water te staan ter hoogte van de koepelkazemat (vogelkijkhut). Vanaf Fort Altena of vanaf Landgoed Kraaiveldis de koepelkazemat te bereiken via het Liniepad.

De Werkendamse dichter Marcel Vaandrager is gevraagd een daarbij passend gedicht te maken.

FOTOGRAFE In de koepelkazemat is daarenboven een expositie te zien van de fotografe Irene Damminga met als thema ‘Teruggevonden’.Haar foto’s verbeelden op kunstzinnige wijze de dingen die mensen dagelijks weggooien. Vondsten verzameld en tot kunst verheven door Jos Korthout, stadsgids van Woudrichem.

Gerrit Roelofs gepensioneerd arts uit Genderen die zich gespecialiseerd heeft in moeilijke technische hoogstandjes zal ook een belangrijke rol spelen in het gehele project. Wat dat precies is, moet nog even een verrassing blijven. Piet Versteeg zal zelf demonstraties geven van zijn werken in hout met de kettingzaag.

Tijdens het weekend van 18 en 19 september bij het kunstevenement ‘Altena in beeld’,in en om het gemeentehuis en de servicebioscoop Hollywoud, maken geselecteerde leerlingen van basisschool De Halm uit Almkerk hun zelf ontworpen kunstwerken van speksteen. De selectie heeft Piet Versteeg gedaan aan de hand van een ontwerpwedstrijd in de groepen 7 en 8 van de school, als onderdeel van zijn beeldhouw- en technieklessen. Het is fascinerend, zegt hij, om te zien hoe snel deze leerlingen hun kunstzinnige talenten naar boven weten te brengen. Hans Noordman, schooldirecteur van De Halm is enthousiast over dit soort projecten die in samenwerking met Cultuurpunt Altena en de gemeente Altena uitgevoerd kunnen worden.

Meer informatie over de beeldend kunstenaar Piet Versteeg is te vinden op www.vegaconcept.nl

Compilatie speksteen bewerken
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie