Druiven in de zon
Druiven in de zon Ron de Regt

Foto-expositie Ron de Regt in La Caponnière

27 oktober 2021 om 19:19 Kunst

GORINCHEM De Gorcumse amateurfotograaf Ron de Regt exposeert tot eind van het jaar zijn foto’s  in Proeflokaal La Caponnière. De expositie is te zien vanaf zaterdag 6 november. Ron brengt een ode aan WIJN met een sfeervolle serie kleurenfoto’s van bijzondere locaties in Frankrijk. La Caponnière is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 - 19.00 uur.

Als fotograaf maak je niet simpelweg wat foto’s. Naast alles wat je van een camera moet weten komt er meer bij kijken, de keuze voor een locatie, het gebruik van attributen of figuranten dit alles om een foto interessanter te maken. Ron heeft zijn vaktechnische kennis onder andere opgedaan bij de Rotterdamse Fotografieschool. Enkele van zijn eerdere exposities in LaCaponnière zijn over food en people

PAKJE KUNST Ron is met zijn foto’s ook deelnemer van Pakje Kunst®,  een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio. De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts vier euro (inworp 2 munten van 2 euro). Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op. De Pakje Kunst automaat in Gorinchem hangt in het Gorcums Museum.
.

BOMVRIJ Op zaterdag en zondag is Proeflokaal la Caponnière voor iedereen vrij toegankelijk. Bezoekers zijn van harte welkom om het gebouw aan de binnen kant te komen bekijken. Zij vinden het leuk als bezoekers een kopje koffie of een lekker wijntje blijft drinken maar dat is niet noodzakelijk. Zij vinden het leuk om de Gorcummer en de bezoekers van onze mooie stad dit unieke gebouw te tonen. La Caponnière, was een van de laatste verdedigingswerken die op de Gorcumse stads- of vestingwallen werden gebouwd. De bouw van deze bomvrije geschutsplaats hing samen met de aanleg van het Merwedekanaal in 1893. Kanonnen, mitrailleurs en geweren bestreken van daaruit niet alleen de Merwede, maar ook de schutssluis, het kanaal, de wegen erlangs, de bruggen erover en de Kanselpoort.

.

Champagne
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie