Jeugdatelier Gorinchem voor creatieve kids

1 november 2021 om 09:30 Kunst

GORINCHEM Op 1 november start het laatste lesblok van dit jaar van Jeugdatelier Gorinchem. Gevarieerde creatieve lessen voor kinderen van 8 tot 14 jaar georganiseerd door het Jeugdatelier Gorinchem in de ULO in de binnenstad van Gorinchem.

De lessen zijn op maandag en donderdag van 15.30/17.30 uur. Om hieraan mee te doen graag aanmelden via www.ateliergorinchem.nl Jeugdatelier. Ook de lesdata staan hierop vermeld.

Kunstvakdocent Marleen van Zwienen, Docent Jeugdatelier, Intern Cultuur Coördinator en Beeldend Kunstenaar, geeft deze lessen met veel afwisseling van materiaal en onderwerpen. Meestal in de ULO en soms in de buitenlucht met tekenen van de omgeving. ,,Af en toe hebben we een museumbezoek. Met wandelen, Gorcumse stadsgeschiedenis, kunstbeschouwing en bespreken van de buitenbeelden (Gorcum heeft er heel veel) en even neerstrijken en mooie stukjes landschap of stad tekenen. Voor deze cursus hoef je niet per se creatief te zijn. Ieder werkt op zijn eigen niveau. Als je het leuk vindt om samen met ongeveer 10 á 15 andere kinderen lekker creatief bezig te zijn, dan is dit echt iets voor jou. De reacties tot nu toe zijn erg positief. Iets voor uw kind of kleinkind? Een leuk idee om een lesblok cadeau te geven!”

Een regulier lesblok bestaat uit 6 lessen waarin kinderen kennismaken met allerlei technieken zoals graffiti, de nieuwe 3d-pennen, speksteen, buiten tekenen van Grote Kerk en met de wedstrijd en tentoonstelling meedoen, kunstgeschiedenis, mandala’s maken, stripverhalen, papier maché, klei, glasmozaïek en zelfportretten. Voor het Natuurcentrum maakten de jonge kunstenaars een fantastische muurschildering.  Deze is dagelijks te bekijken. Jaarlijks zijn de leerlingen de makers van de banners met kunstwerken in de sluis van de Lingehaven. ,,Ook aan de maand van de Amateurkunst IkToon doen we altijd mee. Deelnemers dragen ook zelf ideeën aan, zo bespreken we aan het begin van ieder lesblok wat de wensen zijn. Benieuwd naar de voorbeelden van het werk: Kijk op de onze website www.ateliergorinchem.nl

Deelname steeds per lesblok van 6 lessen á € 60. Er zijn 5 lesblokken in een jaar, tussen de schoolvakanties ingepland. In totaal dus 30 lessen per jaar. Gemiste lessen mogen in dezelfde week op de andere lesdag worden ingehaald.

Bel of mail voor meer informatie: Marleen van Zwienen, 06-55962895, info@ateliergorinchem.nl

advertentie
advertentie