Afbeelding
RDV Fotografie

Gorcumse Larissa Bakker met The Angels Inc. op Kölner Weihnachts Circus

20 december 2021 om 11:37 Kunst

GORINCHEM De Gorinchemse danseres en dansschoolhoudster Larissa Bakker (25) treedt anderhalve maand in Duitsland op in het Kölner Weihnachts Circus. Dit doet ze samen met illusionistengroep The Angels Inc.

door Fleur van Benten

Spectaculaire illusies die door mooie dansende dames op het podium worden neergezet: dat is wat de wereld gewend is van The Angels Inc.. De Nederlandse groep heeft internationaal veel bekendheid vergaard nadat ze in Britain’s Got Talent de halve finale bereikten. Op het moment treden ze op in het Kölner Weihnachts Circus, samen met Larissa Bakker.

OUD-ASSISTENT VAN HANS KLOK Larissa is een paar jaar geleden met The Angels Inc. in contact gekomen toen ze werd gevraagd om mee te doen aan de illusie: ‘De Grote Kooi’. Aan de illusie, waarbij acht danseressen uit de kooi komen, heeft ze meerdere keren meegedaan. ,,Hierdoor kenden ze me dus al”, vertelt Larissa. ,,Voor de optredens in Duitsland hadden ze nog iemand nodig, dus kreeg ik een berichtje van Sittah Koene, het hoofd van de groep en oud-assistent van Hans Klok. Toen dacht ik: ‘Nou, dat lijkt me eigenlijk wel leuk!’.”

‘HUH, HOE ZIT DAT NOU?’ Larissa danst al tijden professioneel en heeft dus wel vaker op grote podia gestaan. Toch is als illusionist optreden in het circus wel een stuk anders. Larissa: ,,Het is vooral leuk om erachter te komen hoe de illusies werken. Als kijker denk je: ‘Huh, hoe zit dat nou?’, maar als je het zelf moet doen, zie je dat het vaak eigenlijk heel simpel is. Al moet je natuurlijk wel echt op de seconde uitkomen.” 

Ook het performen gaat op een andere manier dan tijdens een dansshow. ,,Je moet van iets kleins iets heel groots maken, zodat je heel het publiek mee kan nemen”, legt Larissa uit. ,,Bij het lopen zie je bijvoorbeeld al dat het net iets statiger is, met strakke armen, helemaal niet losjes.” Voordat de shows begonnen, hebben Larissa en de Angels vier weekenden getraind, niet heel lang dus. ,,Maar je leert het ook wel echt gaandeweg”, vertelt Larissa. ,,Zeker met illusies kom je er soms achter dat het net op een andere manier beter werkt. We zijn dus wel constant aan het verbeteren.”

EIGEN DANSSCHOOL Larissa doet niet alleen optredens, maar heeft ook haar eigen dansschool genaamd ‘LaRizz’. Ondanks dat ze nu veel in Duitsland zit, is dat wel goed te combineren, volgens de danseres. ,,Er zijn tot nu toe gewoon lessen geweest, al was dat ook even puzzelen omdat alles om vijf uur sluit”, laat Larissa weten. Op haar vrije dagen komt ze naar Gorinchem om alsnog les te geven. Voor de lessen die ze niet kan geven, vallen haar collega’s in. 

Er zit dus voor Larissa even geen vrije dag bij, maar: ,,Zo heb ik het altijd gewild: dat ik kan optreden en dat daarnaast de dansschool ook gewoon doorloopt.”

In totaal treedt Larissa ongeveer een maand op in het circus. Van 3 december tot 9 januari staan er vijftig shows gepland. Én er is kans dat de optredens met een week verlengd worden. ,,Ik hoef me dus niet te vervelen!” 

advertentie
advertentie