Burgemeester Reinie Melissant Briene, Marijke Ravenswaaij-Deege ( schoondochter van de kunstenaar) en conservator Mathieu van Pelt bij het schilderij De Altenawal met oliemolen
Burgemeester Reinie Melissant Briene, Marijke Ravenswaaij-Deege ( schoondochter van de kunstenaar) en conservator Mathieu van Pelt bij het schilderij De Altenawal met oliemolen Rob Kreszner

Burgemeester opende expositie van Ravenswaaij in Hendrik Hamel huis

29 mei 2022 om 19:19 Kunst

GORINCHEM Burgemeester Reinie Melissant opende afgelopen week de expositie van schilder H.A. Ravenswaaij (1891-1972) in het Hendrick Hamelmuseum. Aanleiding voor de expositie, met fraaie Gorcumse stadsgezichten en kleurrijke bloemstillevens, was zijn vijftigste sterfdag.

De burgemeester complimenteerrede in haar openingswoord het museum met haar verrassende keuze voor het werk van de populaire schilder Ravenswaaij. Het museum trekt daarmee een nieuw publiek en versterkt de band met Gorcum. Dat laatste blijkt ook uit de mooie samenwerking met het Gorcums Museum, dat een groot aantal schilderijen in bruikleen afstond. De Gorcumse culturele instellingen maken met elkaar de stad aantrekkelijker, ook voor toeristen, die Gorcum in toenemende mate weten te vinden, aldus de enthousiaste burgemeester.

De expositie H.A.Ravenswaaij (1891-1972), schilder met passie voor Gorcum en de natuur, is nog te zien tot en met 18 september. Adres: Kortendijk 67, openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00- 17.00 uur.

advertentie
advertentie