Stadsdichter Martin Rensen samen met voormalig stadsdichter Ro van Doesburg
Stadsdichter Martin Rensen samen met voormalig stadsdichter Ro van Doesburg Hannie Visser-Kieboom

Op dichterspad tijdens Culturele Zondag met stadsdichter Martin Rensen

1 juni 2023 om 10:16 Kunst

GORINCHEM De Culturele Zondag op 11 juni beidt als extra activiteit het dichterspad. Stadsdichter Martin Rensen en zes andere dichters trakteren bezoekers op mooie, ontroerende en rake woorden. Op drie locaties in de stad worden optredens gegeven door de poëten. Dit jaar is dat in de Toren van de Grote Kerk, De Bank van Noppes en de bibliotheek. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. Verzamelen om 14.15 uur in de bibliotheek en vanaf 14.30 uur gaan verschillende groepen met de dichters op pad.

In galerie Kunst bij Karel exposeert nieuwe kunstenaar van de maand, Gundhild van Maanen  met driedimensionaal werk waarin haar speelse en fantasierijke spel met materiaal, licht, schaduw en kleur opvalt. In het Hendrick Hamelmuseum is de expositie in het teken van een spannende combinatie van robuuste bronzen beelden van Jaap Hartman en kleurrijke, zinnenprikkelende werken van de Koreaanse Jeesun Mo. In het stiltecentrum van de St. Janstoren zijn de schilderijen te zien van Marja de Raadt. Halfvergane en dode bloemen, planten en vruchten vormen een belangrijk thema in haar oeuvre als symbool van de vergankelijkheid van het leven.

Weverij

In het Gorcums Museum is nog steeds de expositie over voertuigen in de kunst te zien. Nostalgie beleef je in antiquariaat ‘De Juf’. De drie galeries in de Burgstraat exposeren eigen werk terwijl bij mooi weer Donna Bastiaans optreedt met haar meezing café om de sfeer nog gezelliger te maken. In de korenmolen De Hoop en de ateliers van Weverij Studio Roodenburg, het atelier voor clavecimbelbouw, Painting Blue en Steampunk Jewelry word je hartelijk ontvangen om een kijkje te nemen in de keuken van diverse ambachten.

Muzikaal tuinfeest 

Het Zevende Huis in de Knipsteeg sluit het seizoen af met hun traditionele tuinfeest. In het huistheater is prachtig werk te zien van het lokale talent Saskia van der Donk. Muzikale optredens zijn er van Corrie de Ruijter, SkamaHula en Flavour Graveyard. De beide bands staan dit jaar ook op het Hippiefestival en komen alvast een voorproefje geven. Optredens zijn er om 14.30 uur, 15.15 uur en om 16.15 uur, maar je kunt ook tussendoor binnenlopen. Entree is een vrijwillige bijdrage. De Grote Kerk, theater Peeriscoop, de Kruitmagazijnen en de Caponnière hebben geen activiteiten en zijn deze zondag gesloten. De toegang is overal gratis. Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondaggorinchem.nl   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie