Afbeelding
Hannie Visser-Kieboom

Benefiet expositie Gert Jan Ariaans in de kruitmagazijnen in Gorinchem

28 november 2023 om 19:30 Kunst

GORINCHEM In de kruitmagazijnen is tot en  met 31 december de benefietexpositie van Gert Jan Ariaans te zien. De werken van Ariaans zijn te koop en de opbrengst komt ten goede aan zijn kunstwerk ‘de 16 van 1974’.  

In 2024 is het vijftig jaar geleden dat tijdens het eerste Symposion in de stad zestien kunstenaars hun werk exposeerden. Het leverde Gorinchem de naam als beeldenstad. veel van de beelden zijn nog altijd te zien n de stad.  Het merendeel van de zestien kunstwerken heeft geometrische vormen en die vormen zijn ook terug te zien in het werk van Ariaans. Zijn kunstwerk krijgt in 2024 een plek op de Kalkhaven. 

De expositie in de kruitmagazijnen hangt bestaand werk van Ariaans, maar speciaal voor de expositie heeft hij ook nieuw werk gemaakt. Zijn werken kenmerken zich door geometrische vormen in steeds weer een andere kleurstelling of motief. Voor de komende donkere wintermaanden maakte hij enkele werken met lichteffecten. De benefietexpositie is te zien tot 31 december op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie