Buurtbemiddeling zoekt bemiddelaars in gemeente Gorinchem

21 augustus 2018 om 08:18 lokaal

GORINCHEM Buurtbemiddeling vergroot in Nederland al 20 jaar de leefbaarheid en veiligheid in de buurt en stimuleert het prettig omgaan tussen buurtgenoten. In oktober 2017 is Elkwelzijn gestart met Buurtbemiddeling in de gemeente Gorinchem in samenwerking met woningcorporatie Poort6 en de gemeente. Aangezien het aantal bemiddelingsaanvragen groot is, zoekt Elkwelzijn naar meer vrijwillige Buurtbemiddelaars die het team komen versterken.

Buurtbemiddelaars kunnen de partijen helpen om er samen als buren uit te komen. Zij doen dat in een bemiddelingsgesprek, waarin de bemiddelaars samen met de beide buren om de tafel gaan zitten. Daaraan voorafgaand hebben ze beide partijen al individueel gehoord. De buurtbemiddelaars zijn neutraal, geven geen oordeel en geven beide partijen de ruimte om hun ongenoegen te uiten.

ElkWelzijn Buurtbemiddeling zoekt mensen die beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven. Vrijwilligers krijgen een uitgebreide training in het voeren van bemiddelingsgesprekken.

Het gaat om boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost gemiddeld enkele, zelf te plannen (avond)uren per maand. Daarnaast is er geregeld een bijeenkomst met collega-bemiddelaars om ervaringen uit te wisselen en wordt u begeleid door de coördinator van het project.
Mensen die hierin een uitdaging zien en een steentje willen bijdragen aan leefbaarheid in hun omgeving, kunnen zich nu opgeven om buurtbemiddelaar te worden.

Voor aanmelden: buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl. Meer informatie: 0345 515 227 of www.elkwelzijn.nl/Buurtbemiddeling

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie): Graag na 19 augustus 2018 publiceren. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met ElkWelzijn tel. 0345-515227.

advertentie
advertentie