Afbeelding
Culturele Apotheek

Culturele Apotheek organiseert iedere vrijdag gratis online samenlezen

25 maart 2024 om 11:37 Lokaal Deel je nieuws

De Culturele Apotheek organiseert elke vrijdagochtend vanaf 11 uur een gratis uurtje online samenlezen. Er wordt samen een kortverhaal of romanfragment en een paar gedichten gelezen. Vervolgens praten de lezers er met elkaar over wat deze bij hen oproepen. Waarom? Omdat samenlezen bewezen blij, energiek en minder eenzaam maakt. Ook online. Deelname aan het online samenleesuurtje is gratis. Aanmelding verloopt via de website cultureleapotheek.nl.

Waarom samenlezen?

Samenlezen helpt bij het bestrijden van gevoelens van eenzaamheid. Het genieten van mooie verhalen en gedichten gaat hand in hand met ontmoeting en het uitwisselen van eigen ervaringen en dat leidt tot wezenlijk contact. Deze leuke en leerzame activiteit prikkelt de fantasie en brengt mensen op een bijzondere manier bij elkaar. Zo’n uur afleiding in de week geeft een hoop nieuwe energie, brengt je op nieuwe gedachtes en laat je genieten van bijzondere gesprekken.

Hoe het werkt

Het online samenlesuur is iedere vrijdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur via Zoom. Meedoen is gratis. En ben je geen boekenwurm? Geen probleem, voorbereiden is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf eenmalig aanmelden via de site van de Culturele Apotheek. Deelnemers ontvangen iedere donderdag een Zoom-link in de mailbox. Aanmelden hoeft maar één keer, ook als je vaker wilt meedoen. 

advertentie
advertentie