THDV wil graag de kwetsbare mens zien, waar anderen vaak voorbij lopen
THDV wil graag de kwetsbare mens zien, waar anderen vaak voorbij lopen Ruben Timman / Tot Heil des Volks

Ondernemen vanuit kwetsbaarheid en veerkracht

9 april 2024 om 14:52 Lokaal Deel je nieuws

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Hoe ga je als ondernemer om met je eigen kwetsbaarheid richting klanten of personeel? En hoe behoud je je veerkracht, ook als het tegenzit? Over deze en andere vragen gaat het tijdens de tweede regiobijeenkomst van Tot Heil des Volks (THDV) op donderdagavond 18 april in Hardinxveld-Giessendam. Een boeiende avond met bijdragen van coach Arie de Rover en Joël Voordewind, muziek van pianist Ronald Koops en een getuigenis van Facika Gerritsen (ervaringsdeskundige en onderneemster). 

De regiobijeenkomst vindt plaats in de prachtige en historische locatie ‘In de Houtzagerij’ in Hardinxveld-Giessendam. ‘Met een getuigenis van een ervaringsdeskundige, inspiratie over ondernemerschap hopen we je te inspireren als mens en ondernemer. We willen je aanmoedigen om ook van betekenis te zijn in je omgeving’, zeggen Mieke Wijnhout en Kees van Beem van het ondernemersnetwerk van THDV. 

Schrijver en coach Arie de Rover zal de aanwezigen meenemen in het spanningsveld tussen kwetsbaarheid en veerkracht. Tijdens de lezing is er ruimte voor stilte en reflectie door middel van solo pianomuziek van Ronald Koops. Facika zal haar persoonlijke en ook heftige verhaal delen, ze is door THDV geholpen (om duurzaam uit de gedwongen prostitutie te stappen) en kan getuigen van de veerkracht die ze in dat proces heeft ervaren.  

Directeur Joël Voordewind neemt de ondernemers mee in de vraag hoe je kunt investeren in kwetsbare levens. Hij nodigt ondernemers uit om samen in actie te komen, projecten te ondersteunen en betekenisvol bij te dragen aan onze maatschappij. 

Verder is er volop gelegenheid om kennis te maken met het werk van THDV en elkaar te ontmoeten. De avond is gratis toegankelijk, maar registeren is prettig in verband met de catering.  

Datum: Donderdag 18 april, inloop 19.30 uur Locatie: In de Houtzagerij, Rivierdijk 31, Hardinxveld-Giessendam Gratis registreren: https://www.thdv.nl/ontmoet-amsterdam-anders/evenementen/32/regiobijeenkomst-ondernemers

Tot Heil des Volks (www.thdv.nl) is in 1855 opgericht in Amsterdam door ds. Jan de Liefde. Het is inmiddels een interkerkelijke en landelijke beweging die stem geeft aan kwetsbare groepen in Nederland: prostituees, daklozen, verslaafden en kinderen die in armoede leven. THDV. Wie zie jij?  

advertentie
advertentie