Jeroen van Veen in Peeriscoop

5 oktober 2018 om 07:02 lokaal

GORINCHEM Jeroen van Veen staat zondag 14 oktober op de planken van theater Peeriscoop met zijn voorstelling Satie. De voorstelling vangt om 16.00 uur aan en de entree, inclusief consumptie bedraagt 12,50 euro. Kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Na afloop van de voorstelling staat er een tafel met heerlijke hapjes klaar. Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl of telefonisch 0183-690022.

Meer dan 150 jaar geleden werd de Franse componist Erik Satie geboren. Om deze componist te eren brengt pianist en componist Jeroen van Veen een programma met bekende werken van Satie.

De langzame muziek heeft een sterk meditatief karakter en over sommige werken gaat zelfs het verhaal dat die ook helend zouden werken bij ziekte. Een muziekprogramma om even helemaal tot rust te komen, Slow Music ten top.

Speciaal voor deze bijzondere voorstellingen worden er rondom de piano ligplekken gecreëerd. Precies 16 gelukkige bezoekers mogen plaatsnemen op het toneel en dit prachtige concert al liggend tot zich nemen. Voor deze ligplekken kan alleen telefonisch worden gereserveerd. Wie een ligplek heeft gereserveerd dient zelf een matje en eventueel hoofdkussen mee te nemen. Wie liever in de zaal zit, kan ook gewoon online een kaartje reserveren.

Satie gaf zijn pianostukken titels als Gedroogde Embryo's of Prélude bij het plassen van een hond. Hij verfraaide de partituren van deze composities met allerlei geschreven opmerkingen, waarmee hij de uitvoerder aanmoedigde een verhaal te vertellen met zijn muziek. Voor deze middag staan Ogives 2 (1889) en Gnossiennes 3 (1890) op het programma.

In april 2016 ontving Jeroen de NPO Radio 4 Prijs van het radioprogramma De Klassieken! Aldus de NPO Radio 4-jury: Met zijn muziek en opvallende ligconcerten bereikt en boeit hij keer op keer een uitzonderlijk breed publiek. Met zijn unieke repertoirekeuze, concerten op bijzondere locaties en zijn herkenbare invloeden van jazz, blues, techno en trance in zijn muziek weet hij ook veel jongeren te bereiken. Daarnaast is Jeroen van Veen een begenadigd verteller.

advertentie
advertentie