Hinder Merwedebrug

13 december 2018 om 11:00 lokaal

GORINCHEM Rijkswaterstaat gaat van vrijdagavond 14 december 21:00 uur tot zaterdagavond 15 december 23:59 uur reparatiewerkzaamheden uitvoeren aan het stalen brugdek van de Merwedebrug Gorinchem (A27). Hiervoor wordt de rechter rijstrook in de richting van Utrecht afgesloten. Het verkeer richting Utrecht ondervindt hinder hiervan.

De rechterrijstrook op de brug richting Utrecht zal worden afgesloten. Het verkeer richting Utrecht kan met gepaste snelheid (50 km/uur) via de linkerrijstrook de brug passeren.

De rechterrijstrook wordt afgezet met een barrier, zodat de werkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor ontstaat er een breedtebeperking van 3.25m. Exceptioneel (breedte-) transport dat breder is dan 3.25 m kan de brug niet passeren. Zij kunnen omrijden via de adviesroutes A59, A2 en A15 of A59, A16 en A15.

De aannemer werkt aan de onderzijde van de brug vanaf een opgebouwde steiger. De brug kan hierdoor tijdens de werkzaamheden niet worden gedraaid. De scheepvaart wordt geïnformeerd via de gebruikelijke kanalen.

Het fietspad in de richting van Utrecht zal worden afgesloten. Dit wordt gebruikt voor aan-en afvoer van materieel. (Brom)fietsers worden omgeleid via de andere zijde van de brug.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie