BDUmedia lezersactie: Gratis concert in TivoliVredenburg

7 januari 2019 om 12:30 lokaal

UTRECHT Het strijkorkest Ciconia Consort en pianist Paolo Giacometti geven zaterdagmiddag 23 februari 2019 een concert in TivoliVredenburg  in Utrecht. In hun concert duiken ze in de wereld van jonge hemelbestormers, reizende virtuozen en de salons in Boedapest waar ze hun kunsten vertoonden.


Onder de e-mailnieuwsbrief lezers van de BDU-titels worden 10 x 2 GRATIS toegangskaarten verloot.

Stap 1:
Klik hier om u in te schrijven voor de e-mailnieuwsbrief >>

Bent u al nieuwsbriefabonnee ga dan naar stap 2.

Stap 2:
Vul hier uw gegevens in om kans te maken op twee GRATIS toegangskaarten voor het strijkorkest Ciconia Consort en pianist Paolo Giacometti>>

De winnaars worden maandag 28 januari 2019 getrokken. Deze krijgen persoonlijk bericht. N.B.: Alleen geregistreerde nieuwsbriefabonnees maken kans op twee gratis toegangskaarten.

Piano en groot virtuozendom

In het midden van de 19e eeuw laait in Europa het nationaliteitsbesef op, de belangstelling voor de eigen cultuur en folklore groeit. Deze periode van de romantiek was ook het tijdperk van de piano en het grote virtuozendom. De piano fungeerde in de salons als statussymbool. Chopin en Liszt vierden als pianovirtuozen triomfen in de chique Parijse salons. Zij haalden hun inspiratie uit de volksmuziek, brachten deze naar de salon en maakten de volksmuziek letterlijk salonfähig.

Paolo Giacometti

De Nederlandse pianist met Italiaanse roots, Paolo Giacometti (1970), studeerde bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, waar hij in 1995 met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Ook pianist Gyorgy Sebök is van grote invloed geweest op zijn muzikale ontwikkeling. Giacometti soleert op zowel authentieke als op moderne instrumenten bij bekende orkesten met vooraanstaande dirigenten zoals: Jaap van Zweden, Laurent Petitgirard en Kenneth Montgomery. Als solist en kamermusicus was hij te bewonderen op vooraanstaande podia als Het Concertgebouw (Amsterdam), Teatro Colon (Buenos Aires), Wigmore Hall (London), Théâtre du Châtelet (Parijs) en Konzerthaus Wien.

Het Ciconia Consort

Het Ciconia Consort is een in 2012 opgericht strijkorkest, bestaande uit toonaangevende jonge musici die hun sporen reeds hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en/of concertpodia. Zij mogen gelden als de crA?me de la crA?me van het jonge Nederlandse muziekleven. Het orkest is gevestigd in Den Haag en staat onder leiding van Dick van Gasteren.

Hoewel naar de hoogst haalbare kwaliteit van musiceren gestreefd wordt, staan enorme speelvreugde en intensief & energiek musiceren altijd voorop. Waar de jonge musici van het Ciconia Consort met overgave, drive en bevlogenheid hun strijkstokken beroeren en noten tot leven wekken, kan en zal dit zijn uitstraling op het publiek niet missen! Het orkest wil van breed maatschappelijke betekenis zijn, een orkest van en voor iedereen!

Bereikbaarheid

TivoliVredenburg is makkelijk bereikbaar met de trein/bus. Vanuit Utrecht Centraal station loopt men zo TivoliVredenburg binnen.

advertentie
advertentie