IFFG start met films Wad en Klanken van Oorsprong

14 januari 2019 om 09:06 lokaal

GORINCHEM Zaterdag 19 januari luidt het IFFG het jaar in met twee wonderschone vertoningen. Het IFFG wil de filmbezoekers niet laten wachten tot het festival, dat plaats vindt van 11 t/m 14 april. Er wordt dit jaar gestart met twee prachtige documentaires van eigen bodem, in het sfeervolle theater Peeriscoop in Gorinchem.

De middagvertoning om 16.30 uur is de alom bejubelde documentaire Wad, van Ruben Smit. Ook bekend van zijn natuurfilm De Nieuwe Wildernis. De documentaire over het Waddengebied, die laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is. 'Wad' brengt het ecosysteem in beeld als nooit te voren. Het is een film voor het hele gezin. Vooraf wordt de film ingeleid en achteraf wordt de QA verzorgd door cameraman en editor Melchert Meijer zu Schlochtern. Tevens is hij filmmaker, ecoloog en natuurfotograaf.

's Avonds om 20.15 uur kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen, want de documentaire Klanken van Oorsprong is voor velen een feest van herkenning. Het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond, die tussen 1945 en 1962 samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders gedwongen terug moesten naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland. Eenmaal in Nederland kregen Nederlands Indische bands als 'The Tielman Brothers' en 'The Crazy Rockers' direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd. De regisseur Hetty Naaijkens-Retel Helmrich is na de film aanwezig voor de QA.

Reserveer kaarten via www.iffg.nl

advertentie
advertentie