Inschrijven voor Maand van de Amateurkunst

31 januari 2019 om 07:02 lokaal

GORINCHEM Juni is opnieuw met Iktoon de landelijke Maand van de Amateurkunst. Gorinchem doet natuurlijk weer mee. Alle hobbykunstenaars uit de stad en omstreken worden dan in de spotlights gezet. Met een programma dat bruist van de creativiteit. Op zaterdag 9 februari start de inschrijving in De Vijf Zinnen.

Schilderen, zingen, dansen, fotograferen, toneelspelen, muziek maken, dichten… wat hun creatieve hobby ook is, met Iktoon 2019 krijgen amateurkunstenaars een prachtig podium om hun kunsten te tonen.

Dit jaar is er wederom een uitdagend programma, waarin iedereen zijn creatieve ei kwijt kan. Er worden kunsten vertoond door heel de stad. Met voorstellingen, workshops, exposities, shows, openbare repetities, open dagen bij verenigingen en culturele instellingen. En niet te vergeten de individuele kunstenaars op straat. Net als vorig jaar juni zal de stad weer bruisen van de creativiteit. Het programma staat op www.culturelemenukaart.nl.

Verenigingen en individuele amateurkunstenaars die mee willen doen, zijn voor informatie en inschrijving van harte welkom bij het Iktoon Café op zaterdag 9 februari van 15.30 tot 18.00 in Cultuurcafé De Vijf Zinnen. Er komt een informatiemarkt waar alle programmaonderdelen zich presenteren. Inschrijving is ook mogelijk via e-mail aan iktoon@gorinchem.nl

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers, zoals coördinatoren, maar ook vloggers, bloggers en social media managers. Wie mee wil helpen, kan zich aanmelden tijdens het Iktoon Café of via mail naar iktoon@gorinchem.nl

Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Daar brengt de iktoon-campagne in de maand juni verandering in. Heel Nederland is dan het podium van alle amateurkunstenaars.
Vanaf zaterdag 1 juni is er op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeenten, waaronder Gorinchem, amateurkunst en -cultuur te zien.

advertentie
advertentie