Lingehaven met zicht op de derde waterkering
Lingehaven met zicht op de derde waterkering Theo Bos

Lingehavenconcert Gorinchem nieuw van opzet

24 juni 2019 om 14:36 lokaal Deel je nieuws

GORINCHEM Het zesde Lingehavenconcert op 6 en 7 september op het Eind in Gorinchem wordt wel weer heel speciaal en zeer gevarieerd. Klassiek, eigentijds en populair staan in de programmering. Dat deze editie anders van opzet is eigenlijk niet zo vreemd. De organisatie maakt nu gebruik van de nieuwe fraaie herinrichting van het Eind en gebruikt de bestaande trappen langs het water als tribune. Over het geheel staan een groot aantal foodtrucks voor een drankje en een hapje. Dat wordt flaneren op de Lingehaven-Boulevard. Zoals altijd zijn de concerten gratis te bezoeken en alle zitplaatsen zijn vrij en liefhebbers mogen gratis aanmeren in de haven tijdens de concertdagen. Het podium staat op de derde Waterkering.


Zoals gebruikelijk begint het Lingehavenconcert met een schoolconcert voor alle basisschooljeugd van Gorinchem. De meer dan 1500 kinderen krijgen op een unieke wijze een educatieve muziekscholing in de openlucht. Een combinatie van klassieke en lichte muziek. Concept en presentatie Izak Boom en Mirjam van de Boogaard. Het concert begint met het Wilhelmus. Altijd zeer indrukwekkend. 


VRIJDAGAVOND 6 SEPTEMBER Groot concert met dirigent Walter Proost en zijn orkest Symphony Euopean Philharmonia met een eerbetoon aan Hans Zimmer, grootmeester van de soundtrack. Ze spelen vele nieuwe fragmenten filmmuziek van de grootste films van de laatste jaren. Het belooft een hoogtepunt te worden.

ZATERDAGMIDDAG 7 SEPTEMBER Brel & Brass. De mooiste liederen van Jacques Brel in een koperen jasje. Brel&Brass is het nieuwste en tot nu toe meest prestigieuze project van Micheline Van Hautem. Micheline’s Brel&Brass wordt een van Europa’s beste vertolkers van Jacques Brel-songs genoemd. Tijdens deze Nederlandse tournee werkt ze samen met bastrombonist Jos Jansen. Het concert wordt samen verzorgd door Brassband Rijnmond o.l.v. Chris Derikx. 

ZATERDAGAVOND 7 SEPTEMBER  20.30 - 21.00 uur: Georgios Lazakis (33) met een uniek concert. Georgios Lazakis, de grondlegger van School Of HeART Knocks en doorgedrongen tot de Kleurrijke Top 100, een lijst van invloedrijke en kleurrijke Nederlanders.

21.15 - 22.15 uur: BOSCO little big band is een vet swingende ritmesectie, een krachtige blazerssectie en de energieke, charismatische frontman Eric Vloeimans. Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist. Zijn werk wordt gekenmerkt door een karakteristiek, individueel geluid, begeleid door de 10-koppige bigband BOSCO.  

22.15 - 23.00 uur: een optreden van de inmiddels beroemde Dennis van Aarssen op, uit Spijk winnaar van de The Voice winnaar 2019. Per eind september start hij de theatertour samen met BOSCO. Het Lingehavenconcert heeft de primeur van deze theatertour. 

advertentie
advertentie