Henri van Breugel en Gerdien Bikker-Trouwborst, voorzitter Raad van Toezicht Stichting CVO-AV
Henri van Breugel en Gerdien Bikker-Trouwborst, voorzitter Raad van Toezicht Stichting CVO-AV Stichting CVO-AV

Henri van Breugel nieuwe bestuurder Stichting CVO-AV

22 februari 2018 om 14:14 lokaal Deel je nieuws

De Raad van Toezicht van Stichting CVO-AV heeft Henri van Breugel per 1 augustus 2018 benoemd als de nieuwe voorzitter College van Bestuur (CvB) van Stichting CVO-AV. Henri volgt daarmee Arjen Smits op die, na 20 jaar werkzaam te zijn geweest bij Stichting CVO-AV en haar rechtsvoorgangers, afscheid neemt van de Stichting en meer tijd krijgt voor andere zaken. Tot eind september zal hij binnen het CvB de nieuwe bestuurder nog bijstaan.
 

Henri van Breugel is geen onbekende binnen de Stichting. Regionaal, maar zeker ook landelijk heeft hij zijn sporen verdiend. Sinds 10 jaar is hij directeur van Gilde Vakcollege Techniek, de grootste vmbo-vakcollege techniek van Nederland. Als directeur van het Gilde heeft Henri laten zien dat hij een bevlogen leider is, met hart voor het onderwijs. Hij kent de regio, is landelijk actief en heeft een groot netwerk, zowel lokaal, regionaal als landelijk. Het kenmerkende beeld van de scholen van Stichting CVO-AV, de innovatiekracht, de ruimte voor eigen identiteit van alle scholen en de passie voor de persoonlijke vorming van leerlingen, wordt met de komst van Henri op waarde geschat en geborgd.

Henri van Breugel: “Ik kijk er enorm naar uit om mijn kennis en ervaring nu breder te kunnen inzetten voor al die prachtige en ondernemende scholen van Stichting CVO-AV. Stuk voor stuk zijn het bruisende locaties. Die krachtige leeromgevingen gaan we de komende jaren samen verder versterken en uitbouwen”.

Arjen Smits is blij dat de Stichting overgaat in vertrouwde handen. Onder de leiding van Henri is het Gilde uitgegroeid tot misschien wel de meest vooraanstaande technische VO-school van Nederland, met een unieke betekenis voor de regionale arbeidsmarkt. “Ik verwacht dat hij ook als bestuurder veel voor de Stichting kan betekenen, bevlogen door de kracht van voorbeelden voor de opgroeiende jeugd en de bijzondere betekenis die het voorbeeld van Jezus daarin kan hebben”.

Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs voor de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, oftewel Stichting CVO-AV. Van vmbo tot en met tweetalig gymnasium.

Tot Stichting CVO-AV behoren de volgende onderwijsinstellingen:

Calvijn in Hardinxveld-Giessendam
Gilde in Gorinchem
Lyceum Oudehoven in Gorinchem
Schans in Sleeuwijk
Windroos in Gorinchem
Uilenhof in Gorinchem
De Joost in Leerdam
Het Heerenlanden in Leerdam
Tiener College in Gorinchem

Zie voor meer informatie onze website: www.cvo-av.nl 

advertentie
advertentie