Marleen van Zwienen voert een Kunst Dialoog met kleuters van De Tamboerijn.
Marleen van Zwienen voert een Kunst Dialoog met kleuters van De Tamboerijn. Andra van Hofwegen

Kunst Dialoog en ‘geheimzinnige melkflessen’ op CBS De Tamboerijn.

2 oktober 2020 om 15:06 lokaal Deel je nieuws

Cultuureducatie is één van de speerpunten van het onderwijs op CBS De Tamboerijn. Daarom maakte de school graag gebruikt van het aanbod van Marleen van Zwienen van het Gorkumse Jeugdatelier.

Marleen is op vrijdag 2 oktober bij CBS De Tamboerijn gestart met haar project ‘De geheimzinnige vondst van de melkflessen’.  In oktober 2018 werd zij getipt over een kelder van het voormalige melklaboratorium in de binnenstad van Gorkum. Daar trof zij een grote hoeveelheid oude lege melkflessen aan. Dit werd het begin van een boeiende speurtocht door de geschiedenis van die flessen.

De leerlingen van groep 5 hebben, na een les over de historie van de melkproductie in Gorinchem, allemaal iets gemaakt als herinnering aan vroeger of hun blik op de toekomst. Deze tekeningen en verhaaltjes hebben zij  in een melkfles gestopt, waarna deze als ‘tijdscapsule’ werd afgesloten.  Op school is met deze melkflessen een kleine expositie ingericht, die vanaf november voor iedereen in de Gorinchemse Bibliotheek te bewonderen zal zijn.

Ook voor de kleuters had Marleen iets moois meegebracht naar de school: allerlei schilderijen en kunstafbeeldingen. Daarover voerde zij met de leerlingen een Kunst Dialoog, waarbij de leerlingen leerden kijken met een ‘kunstkijker’.  Vervolgens mochten alle kinderen hun eigen kunstwerk gaan maken en daarover vertellen.

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige christelijke basisschool binnen de wallen van vesting Gorinchem. Naast de basisvakken staat cultuureducatie bij De Tamboerijn hoog in het vaandel. Voor meer info over de school zie www.tamboerijn.nl

Expositie van de geheimzinnige melkflessen  in CBS De Tamboerijn.
Flessenpost voor de toekomst: een tijdcapsule.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie