King Lear Festival
King Lear Festival Theater Peeriscoop

King Lear Festival in Theater Peeriscoop

5 mei 2022 om 15:51 Lokaal Deel je nieuws

Vanaf woensdagmiddag 18 mei tot zaterdagavond 21 mei staat Theater Peeriscoop in het teken van William Shakespeare en zijn bekende stuk “King Lear”. Tijdens dit “King Lear” festival zijn er drie geweldige voorstellingen te zien, die ieder op een andere manier het verhaal verbeelden. En voor slechts € 30,00 kunt u alle drie de voorstellingen zien met een passe-partouts.

Neem plaats in het rode pluche en laat u verrassen door een vrijzinnige bewerking van Fred Delfgaauw en Ida van Dril, bewonder de King Lear interpretatie van de jonge talenten van BreakSquad of geniet van Joris Lehr zijn onnavolgbare verteltalent!

Woensdagmiddag voorstelling voor de jeugd: Joris Lehr - Koning Lear (8+)
Op woensdagmiddag 18 mei speelt Joris Lehr in een geweldige one-man show op een makkelijke en duidelijke manier het verhaal over een koning en zijn drie dochters. In deze voorstelling voor 8 jaar en ouder laat Joris Lehr zijn humor, inlevingsvermogen en mimiek zien, waardoor hij jong en oud betovert. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl mime, objectentheater en literatuur. Met alleen een stuk touw, taal en spel spint Joris Lehr een wervelende, geestige en spannende voorstelling.

De jonge danstalenten van Breaksquad op donderdag
Op donderdagavond 19 mei zal de getalenteerde breakdancecrew BreakSquad het toneel over nemen en je onderdompelen met halsbrekende moves en ritmische grooves. Ook zij zijn, geïnspireerd door Fred Delfgaauw, aan de slag gegaan met de thematiek van King Lear en daar is een waanzinnig mooie dansvoorstelling uit voort gekomen, waar je je ogen niet vanaf kunt houden.

Twee avonden betoverd worden door Fred en Ida
Op vrijdagavond 20 mei en zaterdagavond 21 mei spelen Fred Delfgaauw en Ida van Dril het eeuwenoude sprookje ‘King Lear’ van William Shakespeare, bewerkt tot een zeer elementaire en eigenzinnige versie. Zij hebben het verhaal teruggebracht naar de essentie. De strijd met het ouder worden, de zorg, omgaan met teleurstellingen en trots. En uiteindelijk het kunnen loslaten. De man die alles verloren heeft, moet buigen of barsten. Lukt het verloren kind het om haar vader weer terug te winnen na een verscheurde relatie? In de wirwar van het dagelijks leven niet. Misschien wel via het boosaardige sprookje King Lear.

Passe-partout voor 3 voorstellingen € 30,00

Een festival om naar uit te kijken! Reserveer snel uw kaarten op www.peeriscoop.nl, of via 0183-690022.

advertentie
advertentie