boekcover
boekcover Paulmaxis

Dit is nu te koop of te bestellen een uniek boek.Het leven zoals het is – Het gebroken leven van CarlaAuteur: C.J. Hocque

17 maart 2023 om 16:09 Lokaal Deel je nieuws

Flaptekst: 

Carla en Tom is een rode draad door het verhaal. Het boek gaat over aangrijpende gebeurtenissen die iedereen kunnen treffen en die vaak waargebeurd zijn. Het is maar net hoe je ermee omgaat en welke weg je vervolgens inslaat. Je kunt antwoorden zoeken in boeken, in het geloof of bij vrienden. Voor Carla uitzichtloos.

Een fragment: Een brief van Carla’s moeder.

Wat er nu met Carla en haar kinderen is gebeurd kan ik je persoonlijk niet komen vertellen. Ik ben emotioneel helemaal kapot dat Carla zich door Tom laat gebruiken. De informatie kreeg ik van een goede kennis van Tom. “Hij heeft Carla naar Dordrecht verhuisd”. 

Na langdurige werkloosheid besloot Tom het anders aan te pakken. Na jaren in Tuil op Klingelberg gewoond te hebben, besloten ze te scheiden. Het leven met twee grote kinderen in een krappe stacaravan was voor Carla geen doen meer. Psychisch kon ze het niet meer aan en raakte aan de drank. Tom bedacht een plan om uit zijn ellende te komen; “Een schijnhuwelijk.” Maar dan moet je niet getrouwd zijn. Om uit de uitzichtloze miserie te komen gaf ze toestemming om te scheiden. Tom vond het prima dat de kinderen aan haar werden toegewezen, dan had hij de vrije hand. Een vriend van Tom die met een Nederlandse vrouw is getrouwd heeft nog een zus in Suriname, die graag in Nederland wilde wonen. Tom ruikt het geld en besloot met haar te gaan trouwen. Hij kreeg een mooi bedrag van vierduizend euro in handen gedrukt, Carla en haar kinderen kregen nieuwe kleren. Carla werd getuige bij het huwelijk en de kinderen bruidskinderen. Zijn nieuwe vrouw nam de plaats in van Carla. Carla verhuisde met haar kinderen naar Dordrecht. Omdat er een enorme vraag naar kamers is en het aanbod schaars, huurde ze van een huisjesmelker een kamer. Ze houdt van haar uitkering onvoldoende over om haar kinderen te verzorgen.

Auteur: C.J. Hocque 

Prijs 19,95.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie