Kerk Oosterlicht in Gorinchem-Oost
Kerk Oosterlicht in Gorinchem-Oost Hannie Visser-Kieboom

PKN kerken in Gorinchem zoeken laptops voor statushouders

18 maart 2024 om 11:54 Maatschappelijk

GORINCHEM De diakenen van de vier PGG kerken in Gorinchem hebben gezamenlijk de handen ineen geslagen. Hen was ter ore gekomen dat een groep statushouders achter het net dreigden te vissen ten aanzien van scholing en schoolbenodigdheden. 

Qua scholing staat een groep statushouders al erg lang op een wachtlijst voor de verplichte inburgeringscursussen via IVIO.  Verder bleek dat deze groep niet over schoolbenodigdheden zoals een laptop beschikt. Deze is toch onmisbaar om bezig te zijn met het Nederlands. Gemeenteleden van de vier kerken kregen de vraag hun ongebruikte laptops beschikbaar te stellen voor de inburgeraars. Eén van de gemeenteleden reset deze laptops en maakt ze weer gebruiksklaar en de financiële onkosten worden vanuit de gezamenlijke diaconieën vergoed.

De slogan van de gezamenlijke diaconieën is: Helpen waar geen helper is”. Degene die geholpen worden hoeven dan ook geen binding met één van de kerken te hebben. Weet u iemand of een groep mensen, die buiten de boot dreigen te raken en waar de reguliere hulpverlening geen hulp kan verlenen, neem dan contact met één van de diakenen op. De vier PGG-kerken zijn: de Grote Kerk, Oosterlicht, de Johanneskerk en Het Open Pastoraat. Meer info via https://www.pkngorinchem.nl/

advertentie
advertentie