Achter vlnr.        Tanja Pijleman (beweeg coach Gorinchem), Patricia de Haas-Kraan (Projectleider SamenSpeelFonds), Bas Muller (voorzitter speeltuinvereniging LingewijkVoor vlnrl         Guus verburg (kinderburgemeester Gorinchem, 2x onbekende leerling graaf reinald school, Emmy de Heijer (Stichting Gorinchems platform voor gehandicaptenbeleid) en 2x onbekende leerling graaf reinald school
Achter vlnr. Tanja Pijleman (beweeg coach Gorinchem), Patricia de Haas-Kraan (Projectleider SamenSpeelFonds), Bas Muller (voorzitter speeltuinvereniging LingewijkVoor vlnrl Guus verburg (kinderburgemeester Gorinchem, 2x onbekende leerling graaf reinald school, Emmy de Heijer (Stichting Gorinchems platform voor gehandicaptenbeleid) en 2x onbekende leerling graaf reinald school Speeltuinvereniging Lingewijk

Kinderburgemeester opent samenspeelschommel in de Lingewijk

15 april 2024 om 13:26 Maatschappelijk

GORINCHEM Kinderburgemeester Guus Verburg opende vrijdag 12 april het eerste inclusieve samenspeeltoestel bij Speeltuinvereniging Lingewijk. Tijdens zijn openingswoord benadrukte Guus het belang van het samen spelen voor kinderen. De ceremonie, geleid door speeltuinvoorzitter Bas Muller, werd bijgewoond door vertegenwoordigers van het Samenspeelfonds, de gemeente Gorinchem, Stichting Gorinchems platform voor gehandicaptenbeleid en kinderen van de Graaf Reinald-school, school de Kleine wereld en de Lingewijk. Na de ceremonie waren er voor de kinderen speelactiviteiten die werden geleid door de beweeg- en samenspeelcoaches van de gemeente Gorinchem.

Het Samenspeelfonds benaderde speeltuinvereniging Lingewijk omdat Gorinchem “een zwart gat is op de landelijke samenspeelkaart”. Het project werd uiteindelijk mogelijk gemaakt door de inzet van de vrijwilligers van de speeltuinvereniging, Proludic speeltoestellen en de financiële bijdragen van het Postcodeloterij buurtfonds, het Samenspeelfonds, het VSB fonds en het Bliek in Actie fonds van de gemeente Gorinchem.

Voorzitter Bas Muller bedankt iedereen voor de samenwerking en geeft aan dat dit initiatief een belangrijke eerste stap is naar het creëren van een speeltuin in Gorinchem waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen. Spelen is cruciaal voor lichamelijke ontwikkeling en ook de plek waar de basis waarden van de samenleving worden gelegd.

advertentie
advertentie