Afbeelding
Travel Store

8e Benefietdiner van Ronde Tafel 63 Gorinchem haalt record bedrag op

29 november 2019 om 13:58 Maatschappelijk

GORINCHEM Afgelopen zaterdag, 23 november, vond voor de 8e keer het Benefietdiner van de Ronde Tafel 63 Gorinchem plaats. Het evenement met 100 gasten werd gehouden in de buitengewone setting van Golfclub The Dutch in Spijk. De gasten werden ontvangen met een gezellige borrel en kregen vervolgens een luxe viergangen diner. Het doel, een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor het lokale fonds van de Ronde Tafel 63.

Naast een loterij en diverse kleinere activiteiten was de jaarlijkse veiling het hoofdonderdeel van de avond. Onder bezielende leiding van Sjoerd Meeuwsen werden 12 veilingitems geveild. Dit varieerde van een week vakantie, Tuinruimers, een door de Ronde Tafel verzorgede lunch op locatie, 4 kaarten voor een wedstrijd van Ajax, een gesigneerde cap van Max Verstappen tot het hoofditem; een gesigneerd Barcelona-shirt van Frenkie de Jong. Tijdens de loterij werden diverse leuke items weggegeven. Allen belangeloos beschikbaar gesteld door lokale ondernemers.

De veiling en loterij werden tussen de vier gangen door gehouden. De veilingmeester wist met eigengereide humor en een kwinkslag alles in goede banen te leiden. Vooral het gesigneerde 'Frenkie de Jong-shirt' bleek een populair item en hier werd fors op geboden. De organisatie had dit reeds voorzien en had vooraf een tweede shirt geregeld. De bieder die in eerste instantie misgreep was zo sportief om het tricot tegen dezelfde prijs te kopen.

De jaarlijkse klassiekers zoals de Tuinruimers (tafelaars komen uw tuin winterklaar maken) en de lunch locatie bleken weer populair en deden de opbrengst stijgen. Andere goedlopende items waren de 4 kaarten voor Ajax – AZ, een Japanse BBQ en een weekje op vakantie in Cadzand-Bad. Alle verkochte veilingitems, lootjes en doorgeknipte ballonnen bij elkaar opgeteld bleek een recordopbrengst van €18.750,- te zijn opgehaald. Een prachtig bedrag waarmee veel doelen geholpen kunnen worden.

De organisatie dankt alle aanwezigen, The Dutch, sponsoren en partijen die belangeloos items beschikbaar hebben gesteld voor de veiling en loterij. Zonder deze partijen zou een dergelijke succesvolle avond niet plaats kunnen vinden!

In het afgelopen jaar heeft de Ronde Tafel 63 Gorinchem diverse lokale doelen ondersteund vanuit haar fonds. Zo zijn in het afgelopen jaar de Stichting Stolpersteine, Natuurcentrum en kinderboerderij Gorinchem, Jazzfestival Gorinchem en Stichting Hospice Gorinchem geholpen met een bijdrage. Het streven is om een zo concreet mogelijk doel met de bijdrage te realiseren. Daarbij kunt u denken aan een nieuw speeltoestel, een les programma voor kinderen of het vervangen van noodzakelijke apparatuur.

Voor meer informatie over het Tafelfonds of het doen van een aanvraag kunt u terecht op www.roundtable63.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie