Afbeelding
Gemeente Gorinchem

‘Orange the World’: Gorinchem ondersteunt Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen

3 december 2019 om 08:43 Maatschappelijk

GORINCHEM Op het trottoir voor het stadhuis prijkt de tekst 'Orange the World'. De gemeente Gorinchem en de Soroptimistclub Merwekring zeggen hiermee Nee tegen geweld tegen vrouwen en sluiten aan bij de internationale campagne Orange the World.
  
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Wethouder Ro van Doesburg: ,,Het is belangrijk dat we hier aandacht voor vragen. Door als gemeente deel te nemen aan de campagne Orange the World laten we zien dat we als gemeente ook de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunen."
 
Op 25 november was de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Van die dag tot 10 december wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd, ook in Nederland. Ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties hebben zich aangesloten bij Orange the World en laten zo zien dit initiatief van harte te ondersteunen.
 
De kleur oranje is gekozen omdat oranje staat voor de dageraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.
 
Soroptimistclub Merwekring ondersteunt deze actie breeduit in samenwerking met onder andere de gemeente Gorinchem en Slot Loevestein. Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Als grootste internationale serviceorganisatie van vrouwelijke professionals zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Hun activiteiten staan in het teken van beweging, bewustwording en belangenbehartiging.

advertentie
advertentie