Op de foto, Van links naar rechts: Karin van Aartrijk (kastelein, kok), Hans Mosselman (voorzitter Rotaryclub Gorinchem) en twee jeugdige bezorgers van jeugdclub Interact.
Op de foto, Van links naar rechts: Karin van Aartrijk (kastelein, kok), Hans Mosselman (voorzitter Rotaryclub Gorinchem) en twee jeugdige bezorgers van jeugdclub Interact. Rotaryclub Gorinchem

Gratis maaltijden voor Voedselbank

6 mei 2020 om 09:52 Maatschappelijk

GORINCHEM Afgelopen week zijn de eerste van ongeveer 200 gratis Indische maaltijden bezorgd aan klanten van de Voedselbank. De maaltijden zijn geschonken door Rotaryclub Gorinchem en bezorgd door de scholieren van jeugdclub Interact. De reacties waren heel positief, soms zelfs geëmotioneerd en dankbaar: ,,Een keer uit eten kunnen, al is het thuis, dat is echt een cadeau.”

Een bezorgmaaltijd bestellen of uit eten gaan is voor deze mensen sowieso nauwelijks mogelijk – ook niet buiten coronatijd. En ín deze moeilijke periode is de actie extra welkom als lichtpuntje. De Indische maaltijden worden gekookt door de kasteleins van de Groote Sociëteit, die door de horecasluiting nu ook gesloten is. Ook zij krijgen met deze actie een extra steun in de rug.

Op de foto: Ninah en Sofie van jeugdclub Rotary Interact Gorinchem.
advertentie
advertentie