Afbeelding
Voedselbank

Bezoek burgemeester Melissant aan Voedselbank Gorinchem

9 augustus 2020 om 20:06 Maatschappelijk

GORINCHEM Op donderdag 6 augustus bracht burgemeester Melissant een bezoek aan de Voedselbank. Tijdens dit bezoek werd door voorzitter Arie de Bruin uitleg gegeven over organisatie en werkwijze van de Voedselbank.

 Met de hulp van 50 vrijwilligers worden wekelijk circa 120 voedselpakketten verstrekt. Door de gevolgen van de coronacrisis is de verwachting dat het aantal pakketten in de komende maanden zal toenemen. Er zijn dan ook intensieve contacten met Gemeente, Avres en Poort 6 om waar en wanneer nodig mensen in financiële nood hulp te bieden.

Na de rondleiding was de burgemeester zeer onder de indruk over het supermarkt systeem, de opzet en facilitaire mogelijkheden van de Voedselbank en het enthousiasme en inzet van de vrijwilligers.

In het vervolg gesprek zijn de toekomstplannen en wensen nog besproken. Verdere samen werking met maatschappelijke en sociale organisatie zal verder worden geïntensiveerd en wordt er begin september een inloopavond georganiseerd voor mensen die mogelijk in aanmerking komen voor een pakket van de Voedselbank (verborgen armoede). 

Verder staat op de wensenlijst nog een project zonnepanelen en de aanschaf van een kleine bestelwagen om bij lokale leveranciers producten op te halen en producten te ruilen met Voedselbanken in de regio. Zo wordt verspilling van voedsel voorkomen en de armste mensen geholpen.

advertentie
advertentie