Afbeelding
Prive

Stille tocht voor scholiere Maryana (14) in Boven-Hardinxveld

25 november 2020 om 14:35 Maatschappelijk

BOVEN-HARDINXVELD Zaterdagavond 14 november maakte de 14-jarige Maryana een einde aan haar leven. De scholiere zat in de derde klas van het Fortes Lyceum in Gorinchem. Aankomende vrijdag, 27 november, wordt er in Boven-Hardinxveld een stille tocht voor haar gehouden.

door Lex van Steenis

Ed Flameling en Corita Both, ouders van Maryana: ,,Onze dochter werd jarenlang gepest. We willen met de stille tocht pesten onder de aandacht brengen. We hopen dat pesters realiseren wat ze een ander aandoen en dat slachtoffers weten dat ze niet alleen zijn. Tijdens de tocht gedenken wij wat een geweldige meid Maryana was.” Afgelopen zondag vertelden de ouders hun verhaal aan het AD en maandag aan Hart van Nederland.

EREHAAG Familie, vrienden en klasgenoten lopen vrijdagavond vanaf 19:30 uur een stille tocht. Zij zijn hiervoor door de organisatie uitgenodigd. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om iedereen mee te laten lopen met de stille tocht. Mensen die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich langs de route opstellen. Zo wordt er een erehaag gevormd voor Maryana. Mensen die van plan zijn om te komen wordt verzocht zich aan te melden via de Facebookgroep Stille tocht Maryana. De route loopt door Boven-Hardinxveld. De stille tocht start bij korfbalvereniging HKC en de genodigden komen hier bij de afsluiting ook weer terug. Deelnemers worden door de organisatie verzocht om de coronamaatregelen in acht te nemen en zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Mensen van buiten Hardinxveld-Giessendam kunnen een parkeerplek zoeken in de buurt van de route.

VEILIGHEID Herman Nieuwenhuis, adviseur risico & crisisbeheersing van de gemeente Hardinxveld-Giessendam: ,,Het uitgangspunt van de gemeente is om een waardige en eervolle tocht te organiseren waarbij Maryana centraal staat en er een statement wordt gemaakt tegen pesten. Dit is uiteraard onder de voorwaarde dat de tocht veilig en ordelijk verloopt. Op dit moment zijn er geen indicaties die de stille tocht ter nagedachtenis van Maryana alsnog zouden kunnen belemmeren. De komende dagen monitoren we de ontwikkelingen nauwlettend. Mochten er ontwikkelingen zijn waardoor de veiligheid van deelnemers in het geding komt, kan dit besluit heroverwogen worden.”

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie