Afbeelding
Schoon Gorinchem

Opschoondag met foto-actie in Gorinchem

7 maart 2021 om 10:22 Maatschappelijk

GORINCHEM Op 20 maart is het weer Landelijke Opschoondag. In Gorinchem wordt daaraan meegedaan via ‘Schoon Gorinchem’.  Ontstaan in 2019 vanuit een burgerinitiatief werkt deze organisatie samen met de Waardlanden en diverse wijk/buurthuizen samen om dit jaar, ondanks dat het lastig is gezamenlijk actie te ondernemen nu, tóch iets te kunnen doen aan het zwerfafval op straat en in de natuur. 

Iedereen wordt uitgenodigd om alleen of samen met het gezin op 20 maart de handen uit de mouwen te steken en in de eigen straat/buurt het zwerfafval op te ruimen. Veiligheid staat hierin voorop en daarom stelt Waardlanden knijpers, handschoenen en vuilniszakken beschikbaar die opgehaald kunnen worden op diverse momenten bij de wijk/buurtcentra. Wanneer dat kan is te vinden op de Facebookpagina’s van: De Rozenobel, t Praethuys, Buurtkamer Stalkaarsen, Het Natuurcentrum en de pagina van Waardlanden

Op https://samengorinchem.nl/berichten/kom-20-maart-in-actie-en-ruim-zwerfafval-op-in-jou-eigen-straatbuurt staat alle informatie op een rij. Zélf een opruimset bestellen kan ook, via wijkcoordinatoren@gorinchem.nl Het opgehaalde afval kan men in de (ondergrondse) container doen. De opruimset mag men houden.

FOTO-ACTIE Om het samen-bezig-gevoel toch te ervaren vraagt Schoon Gorinchem je foto’s te delen van het meest bijzondere zwerfafval óf van een bijzondere vindplaats. Deze foto’s kun je sturen naar schoon.gorinchem@ziggo.nl.. Onder de inzenders worden drie Bliekenbonnen verloot.

Schoon Gorinchem organiseert naast de landelijke acties (Landelijke Opschoondag en World Clean Up Day in september) ook zelf nog twee schoonmaakdagen (juni en december). Wie daarvan op de hoogte wil blijven, kan een mail aan schoon.gorinchem@ziggo.nl

Afbeelding
advertentie
advertentie