Frank Halter staat met de zojuist gekregen cheque naast Lonneke en Beyza
Frank Halter staat met de zojuist gekregen cheque naast Lonneke en Beyza Marlies de Jongh

Studenten Beyza en Lonneke zamelen geld in voor Stichting Ambulance Wens

20 april 2021 om 20:06 Maatschappelijk

GORINCHEM Beyza Yilmaz en Lonneke van Ochten, studenten Pedagogisch werk op het Da Vinci College in Gorinchem, hebben 835 euro ingezameld voor Stichting Ambulance Wens Nederland. Beiden werken in de ouderenzorg én zijn maatschappelijk betrokken. 

Via een schoolopdracht kwamen ze bij Stichting Ambulance Wens Nederland terecht. Toen ze lazen wat deze stichting voor ernstig zieke mensen kan betekenen, wisten ze het zeker: ‘Wij gaan proberen een mooi bedrag in te zamelen om een wens te kunnen vervullen van iemand die dat heel hard nodig heeft.” Lonneke vertelt: ,,Voor het vak Projecten kregen wij de opdracht om iets goeds te doen voor een persoon of voor een goed doel. Dat vind ik fijne doe-opdrachten. We zijn sowieso best wel sociaal, daarom hebben we ook gekozen voor deze opleiding en werken in de ouderenzorg. Beyza vult aan: “We wilden echt iets betekenen voor mensen, dus zochten we op internet welke goede doelen er allemaal zijn. Uiteindelijk sprak Stichting Ambulance Wens ons heel erg aan, omdat we ontroerende verhalen lazen over ernstig zieke mensen die dankzij Ambulance Wens een hele mooie dag samen met hun familie konden doorbrengen.”

PAKKETJES THEE Dat de twee studenten ambitieus waren bij het inzamelen van geld heeft hun omgeving gemerkt. Op verjaardagen, in de pauzes en via de socials hebben ze een paar weken hard gewerkt aan het verkopen van zelfgemaakte kaarten en pakketjes thee. Ondanks coronatijd, waarin de contacten met anderen op een laag pitje zijn komen te staan, hielden ze op een veilige 1 ½ meter afstand hun inzamelingsacties.

JONGEREN Frank Halter heeft de cheque van 835 euro namens de stichting in ontvangst genomen. Natuurlijk is hij blij met de actie van Lonneke en Beyza: ,,De stichting is helemaal afhankelijk van giften en dit is echt een mooi bedrag. Zoveel mensen, zoveel wensen, dus ik kan niet precies zeggen hoeveel wensen we kunnen  vervullen. Wel kan ik zeggen dat ik blij en trots ben dat jongeren van de leeftijd van Lonneke en Beyza zich kunnen en willen verplaatsten in mensen in hun laatste levensfase en dat ze deze actie hebben bedacht. Echt fantastisch.” En Beyza en Lonneke zijn juist onder de indruk van de 270 vrijwilligers die de stichting telt: “Zoveel mensen doen veel goeds voor anderen. Dat mag ook weleens vermeld worden”, vinden ze allebei.

advertentie
advertentie