Afbeelding
Tim Hartman

Bibliotheek Gorinchem vanaf donderdag weer open

19 mei 2021 om 18:58 Maatschappelijk Dossier coronavirus

GORINCHEM Als alles goed gaat, is iedereen vanaf donderdag 20 mei weer welkom in de vestigingen van de Bibliotheek AanZet. Lekker struinen tussen de boeken, een krantje of tijdschrift doorbladeren aan de leestafel of gewoon even een praatje maken. Ook alle medewerkers van de bieb kijken hier enorm naar uit.
In meerdere bibliotheken starten ook weer langzaam de activiteiten voor jong en oud.

Stap voor stap breiden de biebs hun diensten verder uit. ,,We zijn blij dat er straks weer mensen tussen de boeken lopen. Bibliotheek Gorinchem is een plek vol verhalen die we graag delen. Door onze collectie, maar ook door activiteiten én door de bezoekers die we nu weer mogen verwelkomen”, aldus Joke, bibliotheekmedewerker Gorinchem.


MAATWERK Door de veiligheidsmaatregelen is het nog niet mogelijk om de reguliere openingstijden te hanteren. En omdat elke vestiging anders is, is maatwerk noodzakelijk. Daarom kan het voorkomen dat het beschikbaar maken van de faciliteiten, zoals computers en printers, in sommige bibliotheken iets langer duurt. Kijk op de website voor de veiligheidsmaatregelen, aangepaste openingstijden en beschikbare faciliteiten.

Achter de schermen is iedereen druk bezig om overal weer activiteiten aan te bieden voor jong en oud. In enkele vestigingen zijn taalleerders bijvoorbeeld weer welkom. Maar ook online blíjft er van alles te doen en te leren. Als betaald lid van de Bibliotheek AanZet kun je in de virtuele vestiging kiezen uit ruim 34.000 e-books en 5000 luisterboeken. Daarnaast hebben álle leden toegang tot de Kennisbank en ruim 160 online cursussen. En ook het grootste deel van de activiteiten vindt nog steeds online plaats. Houd de website in de gaten voor het complete aanbod.

LEDEN KUNNEN MEER Je hóeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om gebruik te maken van een deel van het aanbod. Zo ben je altijd welkom bij activiteiten. Maar als lid kun je wel meer. Nu dus ook weer in de vestigingen. Boeken lenen kan bijvoorbeeld al met het gratis Welkom-abonnement. En voor €48,- per jaar geniet je onbeperkt van alle diensten van AanZet. Dat is slechts €4 per maand. Meer weten over lid worden, de collectie, activiteiten of het aanbod? Neem een kijkje op www.debibliotheekaanzet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie