Luchtfoto van de Gildenwijk
Luchtfoto van de Gildenwijk Erno Wientjes

Eerste wijkschouw in de Gildenwijk

13 september 2021 om 08:18 Maatschappelijk

GORINCHEM De eerste wijkschouw in Gorinchem vindt in november plaats in de Gildenwijk. In juli nam de raad een PvdA motie aan om jaarlijks in elke wijk een wijkschouw te houden om zo bewonersinitiatieven te stimuleren èn te bezoeken.

Het doel van de wijkschouw is om in de praktijk te kijken of de buurtinitiatieven en het aanbod van gemeente en partners zoals politie en woningcorporatie gelijkluidend zijn of dat bijsturing nodig is. Het merendeel van de bewonersinitiatieven komt bij de gemeente terecht bij een aanvraag uit de subsidieregeling ‘Bliek in Actie’. Met de wijkschouw kan gekeken worden of het project goed is uitgevoerd. Raadslid Jack Oostrum diende de motie in. ,,Door bewoners het vertrouwen te geven dat zij het beste kunnen beoordelen wat er in hun wijk of buurt nodig is, stimuleert de wijkschouw ook om initiatieven te ontplooien in de eigen woonogeving”. Volgens Oostrum draagt de wijkschouw ook bij aan korte lijnen tussen inwoners, ambtenaren, het college en raadsleden. 

Na de eerste wijkschouw in november in de Gildenwijk volgt in februari 2022 de Haarwijk. Wijdschild en Laag Dalem volgen in april 2022, Stalkaarsen in juni van dat jaar en de binnenstad in september volgend jaar. De Lingewijk moet wachten tot november 2022 en de laatste wijk die bezocht wordt in januari 2023 is Hoog Dalem.

advertentie
advertentie