Samen naar de bieb tijdens de Week tegen Eenzaamheid

29 september 2021 om 13:32 Maatschappelijk

GORINCHEM Van 30 september tot en met 7 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Ook de Bibliotheek AanZet vindt het belangrijk om hier bij stil te staan en start daarom een kaartenactie. Met deze gratis kaarten kunnen bezoekers een ander uitnodigen om een keer naar de bieb te gaan. 

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen met anderen en komt onder mensen van alle leeftijden voor. Wanneer je je een langere tijd eenzaam voelt, kan dat invloed hebben op je gezondheid, kun je soms minder goed meedoen in de samenleving en je minder gelukkig voelen.

De Bibliotheek AanZet zet zich het hele jaar door in voor de bestrijding van eenzaamheid maar in de Week tegen Eenzaamheid gebeurt dat een beetje extra. Tijdens deze week staan verbinding en ontmoeting centraal. Waar kan dat nu beter dan in de bieb? Met de kaartenactie kunnen alle bezoekers gratis een kaart uit één van onze vestigingen meenemen. Met die kaart kun je jouw buurvrouw, vriend, opa, oudtante of wie dan ook uitnodigen om een keer naar de bieb te komen. Bijvoorbeeld om dan samen een boek uit te zoeken, een kop koffie te drinken of misschien een leuke activiteit te bezoeken waar je dan ook weer anderen ontmoet. De bibliotheek is een plek waar iedereen welkom is. Alleen of samen met anderen. 

advertentie
advertentie