Wethouder Kraaijeveld te midden van vertegenwoordigers van Soroptimistclub Merwekring en gemeente Gorinchem
Wethouder Kraaijeveld te midden van vertegenwoordigers van Soroptimistclub Merwekring en gemeente Gorinchem Gemeente Gorinchem

Startsein Orange the World campagne in Gorinchem

Maatschappelijk

GORINCHEM Met het spuiten van de letters Orange the World bij Buiten de Waterpoort gaven wethouder Eelke Kraaijeveld van gemeente Gorinchem en Marjan Heikens vertegenwoordiger van de Soroptimistclub Merwekring donderdagmiddag 25 november het startsein voor de campagne Orange the World. Een campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wethouder Kraaijeveld: ,,Als Stad van Tolerantie en Regenboogstad vinden we het belangrijk dat iedereen zich veilig en geaccepteerd voelt in onze mooie vestingstad. Onlangs vroegen we al aandacht voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Met de internationale campagne Orange the World vragen we nu ook aandacht voor het tegengaan van geweld specifiek tegen vrouwen en meisjes. De doelstellingen van Orange the World sluiten aan bij het programma ‘Geweld Hoort Nergens Thuis’ van de regio Zuid-Holland Zuid waar ook Gorinchem aan deelneemt.”

HOOPVOLLE TOEKOMST Orange the World wordt georganiseerd door de afdeling Women van de VN en lokaal ondersteund door vrouwenorganisaties. In onze stad heeft de Soroptimistclub Merwekring het initiatief genomen. De campagne duurt van 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, tot en met 10 december, internationale mensenrechten dag. De kleur oranje symboliseert de kleur van de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Behalve de oranje tekst die gespoten is bij Buiten de Waterpoort worden in de regio diverse gebouwen, zoals slot Loevestein, theater ’t Pand en theater DND ’s avonds in oranje licht gezet. Ook zijn op diverse plekken in de stad en regio vlaggen met de tekst ‘Stop geweld tegen vrouwen’, posters en (raam)stickers te zien.

In Nederland wordt de Orange the World campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao.

De Soroptimistclub Merwekring telt momenteel 39 leden en is één van de circa 100 clubs in Nederland, Suriname en Curacao en maakt deel uit van Soroptimist International. Dit is de wereldwijde organisatie van vrouwen die zich inzet voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes in het bijzonder.

Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao zijn serviceclubs van actieve en ambitieuze vrouwen, die werken aan de verbetering van de positie en status van vrouwen over de hele wereld.

UN Women Nederland is de Nederlandse tak van UN Women, de organisatie van de Verenigde Naties voor gendergelijkheid en empowerment van vrouwen. UN Women Nederland vraagt aandacht en werft fondsen voor het werk van UN Women wereldwijd.

Info: www.orangetheworld.nl

advertentie