Margrite Kalverboer, kinderombudsman
Margrite Kalverboer, kinderombudsman Arenda Oomen Fotografie

Kinderombudsman wil weten hoe het met jongeren in Gorinchem is

Maatschappelijk

[GORINCHEM] De Kinderombudsman wil horen wat er speelt in de levens van kinderen en jongeren in Gorinchem. Het heeft daarom een vragenlijst online gezet, die iedereen tussen de 8 en 18 jaar oud kan invullen. 

De vragenlijst maakt deel uit van een groter onderzoek, die de Kinderombudsman elke twee jaar uitvoert. In dit onderzoek vraagt de Kinderombudsman kinderen en jongeren in heel Nederland wat er voor hen beter kan en beter moet. De vragenlijst bestaat uit 27 vragen en is helemaal anoniem.

De Kinderombudsman komt op voor de rechten van kinderen en jongeren in Nederland. Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen deze vragenlijst invullen. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer: ,,Met de verhalen die kinderen ons vertellen, kunnen wij ons werk nog beter doen. Er speelt heel veel in Nederland en daarbuiten. Of het nu gaat om armoede, huisvesting, oorlog, de toeslagenaffaire, corona, het klimaat of de aardbevingen in Groningen. Wij willen horen wat het met hen doet.”

De vragenlijst staat hier: www.kinderombudsman.nl/vragenlijst.

advertentie
advertentie