Al vele jaren is de winkel van Stichting Kringloopcentrum Gorinchem gehuisvest op industrieterrein Papland
Al vele jaren is de winkel van Stichting Kringloopcentrum Gorinchem gehuisvest op industrieterrein Papland Kringloopcentrum Gorinchem

Stichting Kringloopcentrum Gorinchem bestaat 30 jaar!

11 september 2022 om 09:14 Maatschappelijk

GORINCHEM Al vele jaren is de winkel van Stichting Kringloopcentrum Gorinchem gehuisvest op industrieterrein Papland. In het mooie en grote pand werken 9 vaste medewerkers en 80 vrijwilligers. Dagelijks wordt er hard gewerkt om de vele goederen die gebracht en opgehaald worden na te kijken, te prijzen en leuk in de winkel te zetten. 

Tijdens de coronaperiode werd de kringloopwinkel overspoeld met vele goederen. Gelukkig kregen zij toen de beschikking over een grote opslagruimte waar zij alles in kwijt konden, zodat er niets weggegooid hoefde te worden. Nu wil Kringloopcentrum Gorinchem gaan starten om deze voorraden te verwerken. Hiervoor zijn zij op zoek naar vrijwilligers die hun gezellige groep willen komen helpen. Wie interesse heeft, kan dat laten weten via 0183 647 604 of info@kringloopgorinchem.nl.

OKTOBER FEESTMAAND Gemiddeld komen er 2500 bezoekers per week in de kringloopwinkel. Met de opbrengsten van de verkopen ondersteunt de stichting vele projecten in Gorinchem en de regio. De winkel opende voor het eerst haar deuren in Gorinchem op 19 oktober 1992 en dus bestaat zij op 19 oktober 2022 30 jaar! Om dit 30 jarig jubileum te vieren wordt de maand oktober een feestmaand. Zo krijgt u in oktober een week lang 10 % korting op uw aankopen. Ook in oktober: een week lang komt kringloopcentrum Gorinchem uw gekochte goederen bezorgen voor slechts € 0,30! 

Op 19 oktober is het feest in de winkel met iets lekkers voor iedere bezoeker en krijgt men 30% korting op aankopen. Op 28 oktober is er een speciale kindermiddag, met volop muziek, springkussens, snoep en limonade. Ook kunnen kinderen die dag een bananendoos vullen met speelgoed voor € 3,00; het deksel moet er nog wel gewoon op passen.

KRINGLOOPDAG De feestmaand start echter op 1 oktober met De Nationale Kringloopdag. Op deze dag kunt u gratis met de pendelbus vanaf kringloopwinkel Gorinchem naar de kringloopwinkels in Vianen, Arkel, Ameide en Lexmond. Taxi Haars stelt geheel belangeloos de pendelbussen ter beschikking. De vertrektijden worden gecommuniceerd in de betreffende winkels. Die dag valt er in iedere deelnemende winkel gratis wat te smullen en te drinken. 

In Vianen wordt er geschminkt, tevens wordt er gedobbeld en gedraaid voor kortingen. In Gorinchem kun je voor slechts € 10,00 een bananendoos vullen met alles wat je leuk vindt! Vorig jaar was het op deze dag een drukte van belang met meer dan 1000 bezoekers in de Gorinchemse kringloopwinkel. Gelukkig kunnen zij ook dit jaar gebruik maken van het grote parkeerterrein van Hans Anders, tegenover de winkel. De medewerkers en vrijwilligers kijken uit naar de feestmaand oktober en hopen dat zij veel feestgangers mogen verwelkomen.

Kringloopcentrum Gorinchem

Boezem 1

0183 647 604

info@kringloopgorinchem.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie