Kees Koning draagt het stokje over aan Ronald Wentink en Kees Donker
Kees Koning draagt het stokje over aan Ronald Wentink en Kees Donker Veteranencafé Gorinchem e.o.

Wisseling van de ‘wacht’ Veteranencafé Gorinchem e.o.

22 september 2022 om 11:05 Maatschappelijk

GORINCHEM Na twintig jaar vindt Kees Koning het, gezien zijn leeftijd, tijd de organisatie van Veteranencafé Gorinchem e.o. over te dragen aan een jongere generatie en wel aan Ronald Wentink en Kees Donker.

Ronald Wentink is een Dutchbat III-veteraan die zich landelijk heeft ingespannen om erkenning, waardering en excuses te krijgen voor een vrijwel onmogelijke missie. Onlangs bij een bijeenkomst is dat ook uitgesproken door premier Mark Rutte. De Dutchbatters III ontvingen het Ereteken voor verdienste in Brons en bovendien een tegemoetkoming van € 5000,-

Ronald heeft een lang hulpverleningstraject gevolgd. Daardoor is hij nu een goede gesprekspartner en raadgever voor veteranen met vergelijkbare ervaringen en problemen.

Kees Donker is een gepensioneerde kapitein van de Luchtmacht. In hem heeft het Veteranencafé een krachtige steunpilaar gevonden, die een aantal taken op zich zal nemen. Zijn echtgenote zal hem daar zeker bij ondersteunen gezien haar enthousiaste bijdragen tijdens de bijeenkomsten.

Kees heeft geen veteranenstatus, hij was Hoofd Brandweer en heeft letterlijk en figuurlijk voor hetere vuren gestaan dan menig veteraan. Als voorzitter van de Stichting ‘Dorstige Types” heeft hij vaak commentaar gekregen dat hij geen veteranenstatus had. Daarom wilde hij bij het Veteranencafé niet de eerste viool spelen, maar wel een bijdrage leveren om het Veteranencafé een nieuwe impuls te geven.

Er wonen meer dan tweehonderd veteranen in Gorinchem. De organisatie hoopt dat zij de weg naar het Veteranencafé in Gorinchem weten te vinden. ,,De bijeenkomsten vinden plaats iedere eerste zaterdag van de maand van 14:00-16:00 uur in Hotel Gorinchem, Van Hogendorpweg 8-10. Alle Veteranen, actief dienende en gewezen militairen, maar ook overige belangstellenden zijn met hun partners van harte welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie