Medewerkers kunnen mensen bijvoorbeeld op weg helpen door ze bekend te maken met een buurthuiskamer van het Leger des Heils in de regio
Medewerkers kunnen mensen bijvoorbeeld op weg helpen door ze bekend te maken met een buurthuiskamer van het Leger des Heils in de regio SpecSavers

Medewerkers Specsavers Gorinchem krijgen voor tweede jaar op rij tips in signaleren eenzaamheid

27 september 2022 om 21:49 Maatschappelijk

GORINCHEM Nog altijd is eenzaamheid een groot probleem in onze samenleving. In 2020 gaf gemiddeld 46,6 procent van de bevolking van 18 jaar en ouder in Nederland aan eenzaam te zijn (bron: vzinfo.nl). Door corona is dit aantal ongetwijfeld gestegen. In het kader van de Week tegen Eenzaamheid (van 29 september tot en met 6 oktober) zet Specsavers Gorinchem zich voor het tweede jaar op een rij in om eenzaamheid bespreekbaar te maken in haar winkels. Zo krijgen winkelmedewerkers tips om eenzaamheid te signaleren en om mensen te helpen. Als startsein van de Week tegen Eenzaamheid organiseert Specsavers op 28 september samen met partner Leger des Heils een concert met artiest Shirma Rouse in de Kazerne in Almere. Wat ook te live bekijken zal zijn in de lokale buurthuiskamer Korps Gorinchem. 


Ook dit jaar brengt Specsavers Gorinchem, in samenwerking met het Leger des Heils, eenzaamheid onder de aandacht van haar werknemers. In een video kunnen zij kennismaken met een ervaringsdeskundige en komen (aanvullende) tips aan bod, welke gebruikt kunnen worden bij het signaleren van eenzaamheid in de winkel. Medewerkers kunnen mensen bijvoorbeeld op weg helpen door ze bekend te maken met een buurthuiskamer van het Leger des Heils in de regio, een plek waar iedereen welkom is. ,,We merken in de winkel dat een verslechterd zicht of gehoor ook tot eenzaamheid kan leiden. We willen wel iets voor hen betekenen, maar het is niet altijd duidelijk hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Daarom zijn deze tips vanuit het Leger des Heils heel waardevol”, aldus Patrick Brouwers van Specsavers Gorinchem.

CONCERT MET SHIRMA ROUSE Om de Week tegen Eenzaamheid af te trappen organiseren Specsavers en het Leger des Heils op 28 september een intiem concert in de buurthuiskamer in Almere. Hier geeft zangeres Shirma Rouse een live optreden voor alle bezoekers en vrijwilligers van het Leger des Heils. Dit concert is georganiseerd vanuit de gedachte dat muziek verbindt. Bij het Leger des Heils weten ze als geen ander wat de impact van eenzaamheid is en de buurthuiskamers spelen een belangrijke rol in de bestrijding ervan. Het concert zal ook in de lokale buurthuiskamer Korps Gorinchem live gestreamd worden of later te bekijken zijn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie