Een glunderende Quinn naast wijkagent Sabine in de politiebus
Een glunderende Quinn naast wijkagent Sabine in de politiebus Jan Noorlandt

Quinn (8) met de politiebus door Gorinchem-Oost – inzamelingsactie rolstoelbus loopt goed

6 december 2023 om 10:46 Maatschappelijk Tips van de redactie

GORINCHEM Voor de meeste kinderen was 5 december natuurlijk een topavond. Voor de 8-jarige Quinn uit Gorinchem-Oost ook, maar niet alleen vanwege de cadeaus. Hij mocht namelijk met een echte politiebus een rondje door de wijk rijden, en daar genoot hij met volle teugen van.

door Louis van Oort

Deze actie was mede mogelijk gemaakt door Sabine Pek, wijkagent voor Gorinchem-Oost, en haar team. Maar in eerste instantie was het de digitale wijkagent Joey die dit allemaal in gang heeft gezet. Hij had namelijk in de media het verhaal van Quinn gezien en zijn collega’s daar op geattendeerd.

ROLSTOELBUS

Bij Quinn is drie jaar geleden een zeldzame chromosoomafwijking en een jaar geleden de spierziekte Congenitale Myasthenie geconstateerd. Binnenkort krijgt hij een grote elektrische rolstoel die niet meer in de huidige auto van zijn ouders past. Via het GoFundMe-platform is zijn tante Mirjam Wesdijk uit Gorinchem een inzamelingsactie gestart om een rolstoelbus aan te kunnen schaffen.

Wijkagent Sabine had dienst tijdens de Sinterklaasintocht van 18 november, zag Quinn zitten in zijn rolstoel en vroeg aan hem of hij een ritje in een politiebus leuk zou vinden. Het enthousiasme was groot en dus werd snel een afspraak gemaakt. Woensdag 5 december was het zover: vanaf de woning van zijn opa en oma in Dalem werd Quinn opgehaald voor de rit met de politiebus. Zijn tante en broertje gingen ook mee.

SIRENE AAN

,,We hebben een rondje gereden, zelfs nog even met de sirene aan”, vertelt Sabine. ,,En we hebben ook nog wat dingen uitgelegd. Quinn vond het heel erg leuk. Hij stelde ook veel vragen. Volgens mij heeft hij het erg naar zijn zin gehad!”

De inzamelingsactie voor de rolstoelbus loopt mede door alle aandacht goed, maar uiteraard is iedere bijdrage nog meer dan welkom. Het streefbedrag van de campagne is €10.000. Bekijk hier de campagne: https://gf.me/v/c/4srp/veilig-vervoer-voor-quinn..

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Ook Quinns zusje, broertje en tante waren van de partij.
Afbeelding
Afbeelding
Louis van Oort
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie