v.l.n.r. Arjan Hobo (directeur algemene zaken), Cor de Grunt (jubilaris), Leo Klop (directeur technisch beheer), Dicky de Grunt (echtgenote Cor), Jan Nederveen (directeur nieuwbouw)
v.l.n.r. Arjan Hobo (directeur algemene zaken), Cor de Grunt (jubilaris), Leo Klop (directeur technisch beheer), Dicky de Grunt (echtgenote Cor), Jan Nederveen (directeur nieuwbouw) Yolanda Leenman

Een diamanten werkjubileum voor Cor de Grunt (75)

Mensen Deel je nieuws

60 jaar bij dezelfde baas werken, dat doen niet veel mensen hem na. Op 18 augustus 1959 - ruim 60 jaar geleden dus - kwam Cor de Grunt in dienst bij Staal Gorkum B.V. Wat een bijzondere mijlpaal! Vorige week is de jubilaris door zijn werkgever  flink in het zonnetje gezet.

Na 3 jaar Ambachtsschool is Cor als 15 jarige knul bij Staal Gorkum gaan werken als verwarmingsmonteur. Staal Gorkum had in die tijd zo’n 30 man in dienst. Het werk wat ze toen deden betrof centrale verwarming, constructie (stalen ramen), smeedwerk en het vervaardigen en plaatsen van olietanks. Vanwege gebrek aan goede opvolging heeft de heer Staal zijn bedrijf rond 1969 verkocht aan Willem de Vries Robbé. Vervolgens is Staal Gorkum in 1979 door Klimaatservice Holland B.V. overgenomen en is de standplaats Hardinxveld-Giessendam geworden.

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden heeft Cor zich gedurende 35 jaar ingezet voor de vrijwillige brandweer in Gorinchem, waar hij ook lid van de duikploeg is geweest. Tevens zette hij zich binnen het brandweerkorps in als jeugdleider, wat hij ruim 27 jaar met verve heeft gedaan.

Afgelopen vrijdag is op feestelijke wijze aandacht besteed aan dit unieke jubileum. Cor is samen met zijn familie, vrienden en (oud-) collega’s getrakteerd op een feestelijke dag, waarbij onder meer een boottocht door de Rotterdamse havens is gemaakt.

Cor is nog altijd met plezier een aantal dagdelen per week aan het werk en hij zou dit jaar nog graag willen uitwerken. Vanaf 1 januari 2020 gaat hij dan echt van zijn pensioen genieten …

advertentie